sursa foto:  elmundo.es

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe: ‘Cercul lui Putin a intrat într-o nouă etapă, ei deja nu mai au de ales între victorie și sinucidere colectivă, ci între sinucidere colectivă și scăparea de Putin’

Cercul președintelui rus nu mai are de ales între victorie și sinucidere colectivă, ci între sinucidere colectivă și scăparea de Vladimir Putin, a declarat Teodor Baconschi, fost șef al diplomației române.

Teodor Baconschi, pe B1 TV, despre amenințările nucleare ale Rusiei și cercul lui Vladimir Putin

Întrebat cât de real consideră că este pericolul nuclear, fostul ministru de externe a explicat:

„Nu cred că e un pericol real, dar e ultima pârghie pe care Putin o poate folosi în războiul psihologic pe care îl poartă cu Occidentul. Își imaginează că asta ar putea dezbina frontul occidental de asistență acordată Ucrainei, că ar putea produce o fisură între europeni sau între europeni și americani”.

„Președintele Biden (…) i-a spus așa, de trei ori, nu cumva să faci chestia asta. Bineînțeles că sateliții americani nu își iau pauze de masă, sunt strict monitorizate din cer toate mișcările care ar putea anunța o schimbare operațională, deci orice deplasare a unor astfel de focoase”, a continuat Teodor Baconschi.

În opinia sa, cercul lui Vladimir Putin mai are de ales doar între „sinucidere colectivă” și „scăparea” de actualul președinte rus.

„Eu cred că și cercul lui Putin a intrat într-o nouă etapă, adică ei deja nu mai au de ales între victorie și sinucidere colectivă, ci între sinucidere colectivă și scăparea de Putin, or asta mi se pare că e un gând salvator care încolțește în tot mai multe minți. Chiar dacă pe coridoarele Kremlinului predomină încă frica sau obediența, cred eu că oligarhii (…) au început să reflecteze la scenariul de ieșire din această fundătură”, a mai spus Teodor Baconschi, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare