sursa foto:  sportowybar.wp.pl

Țiriac declară război Băncii Naționale: De ce este acuzată BNR

Conflictul a început în această vară, când Ion Țiriac și Ilie Năstase au adus numeroase acuze guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Situația a ajuns într-un punct în care Ilie Năstase îl sfătuia să-l dea în judecată pe Isărescu pe motivul că omul de afaceri a băgat bani în turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy care avea loc la Arenele BNR Ţiriac Năstase, iar Isărescu a tratat cu indifereță degradarea Arenelor, laăsându-le în paragină.

De asemenea, Ion Țiriac a acuzat că acel teren este ilegal detinuț de BNR, pentru că banca nu a respectat condițiile din contractul în baza căruia a preluat acest teren.

„Să ai un eveniment sportiv unic în România (n.r. – turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy), cu 110 ţări în care se televizează şi gratis pentru România undeva la 25-30 de milioane de euro pe an din publicitate… şi să-l muţi în altă parte pentru că după 70 de ani nu ai o arenă de tenis. Pentru că şi aia care a fost (n.r. – Arenele BNR) ţi-a fost furată. Aşa nu ai cum. Poate nu atât furată, dar dacă proprietarul e în drept, să fie în drept… dar nu putea să-l ia, pentru că era o lege că o bază sportivă rămâne acolo şi este la dispoziţia tuturor. (…) Banca Naţională a luat ilegal parcul Arenele BNR în 1991 după părerea mea. Ilegal pentru că dintotdeauna a fost o bază sportivă. Nu era a băncii din 1700. Iar 1990 ne-a prins cu Arenele la Ministerul Sportului. Ceauşescu ne-a făcut arena aia în 7 zile pentru finala de Cupa Davis. Am zis că facem noi tribuna, că nu mai era bună… Au zis nu, că e proprietatea lor (n.r. – a BNR) şi nu se poate. Şi ce a pus capac a fost că au pus lanţurile acolo şi nu am putut să fac o fotografie cu Năstase la Arene. La mine s-a terminat orice moralitate şi relaţie pe care aş fi avut-o cu aceşti oameni. Nu ştiu dacă e legală treaba, dar o să aflu”, a declarat Țiriac, potrivit bursa.ro.

Ion Țiriac este audiat în Comisia Economică. Acesta acuză că Banca Națională ar fi luat ilegal Arenele BNR de la Ministerul Tineretului și sportului și solicită sprijin parlamentarilor pentru ca acestea să se întoarcă în scopul în care l-au avut, respectiv pentru tenis de performanță.

Vezi și Revoltător! Ce făceau mecanicii de la TAROM pentru a nu schimba cauciucurile aeronavelor

DIGI vine cu o veste bombă pentru bucureșteni: Ce schimbare de proporții a făcut operatorul

SURSE! Indivizii care l-au escortat pe Liviu Dragnea la ÎCCJ nu fac parte din clanuri! La ce renumit club din Capitală au fost bodyguarzi

Datorii imense pentru Mioara Roman! Apel DISPERAT la fostul soț

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare