sursa foto:  stirileprotv.ro

Toate ‘tunurile’ pe Vladimir Putin! G7 propune plafonarea prețului motorinei rusești

Grupul G7 pregătește încă o lovitură pentru Vladimir Putin. Cele şapte state puternic industrializate au anunţat Uniunea Europeană(UE) că nu se opune introducerii unor plafonări de preț la importurile de motorină din Federația Rusă.

 

 

UE ar dori o limită de preț de 100 de dolari pe baril, dar G7 a propus stabilirea limitei la un nivel puțin mai ridicat, sugerând că un plafon prea mic al prețurilor la motorină ar putea provoca scumpiri. Discuțiile pe această temă sunt în desfășurare, dar participanții se așteaptă că vor putea ajunge la un acord până la începutul lunii februarie. Costul futures pentru motorină vineri la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange, LSE) era de 125 USD pe baril.

Economiile din G7, Uniunea Europeană şi Australia au convenit la data de 5 decembrie 2022 să interzică companiilor occidentale să furnizeze servicii de asigurări, finanţare şi brokeraj pentru navele care transportă ţiţei rusesc la un preţ mai mare de 60 de dolari per baril, în cadrul sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei, scrie stiripesurse.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare