sursa foto:  realitateaoltului.ro

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se întâmplă cu banii începând cu 1 septembrie

Toți pensionarii sunt vizați! Pensia minimă va crește în mod sigur în România, începând cu 1 septembrie.

Nu se știe încă în mod cert procentul, însă conform surselor Antena3.ro, acesta va fi sau de 10% sau de maxim 14%.

Pensia minimă o vor încasa și cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat, la fondul de pensii. Aceasta este fapt o indemnizație socială, care în prezent se ridică la 704 lei pe lună.

Așadar dacă începând cu 1 septembrie, creșterea va fi de 10 procente, înseamnă că cei care benefiază de acest ajutor vor încasa în plus încă aproximativ 70 de lei

În cazul în care punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum și-ar dori Guvernul, conform ultimelor date, atunci pensia minimă va ajunge la 802,5 lei, ceea ce reprezintă o creștere deloc de neglijat, în contextul dat, de aproximativ 100 de lei.

Oamenii sunt totuși nemulțumiți că pensiile nu vor crește cu 40%, așa cum promitea Guvernul PSD în urmă cu mai multe luni, dar premierul Ludovic Orban i-a rugat să înțeleagă că nu sunt suficienți bani la buget pentru a suporta această creștere.

„Nu e nici vina Guvernului ăsta, nici a celui trecut că e pandemie. Pensiile să crească cu 40 la sută. E vina celor care 30 de ani au tocat banii”, i-a spus un bătrăn premierului, în timpul unei reuniuni.

Citește și:

Un cadru medical cerea șpăgi de mii de euro pentru falsificare de acte și angajări prin ‘pile’

Mare atenție! Amenda va fi majorată pentru această faptă

Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare