sursa foto:  a1.ro

Toți românii sunt vizați: Ce se va întâmpla cu cardurile de sănătate

Oficialii fac modificări importante la cardurile de sănătate. Încă de la introducerea lor, românii s-au lovit de foarte multe probleme. Fie că nu s-au emis, fie că sistemul a cedat de nenumărate ori, milioane de persoane depind de aceste carduri pentru a merge la medic și pentru a obține tratamentele necesare.

Astfel, pentru că 14 milioane de carduri ar urma să expire în perioada următoare, oficialii au decis să prelungească perioada de valabilitate a acestora de la cinci la șapte ani.

Cardurile de sănătate vor avea valabilitate șapte ani, în loc de cinci ani, potrivit Proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății și pentru prorogarea unor termene.

Momentatn, acesta se află în dezbatere publică. Pentru a fi aplicat, acesta va trebui adoptat de Executiv!

„Termenul de valabilitate a cardului naţional este de 7 ani de la data emiterii. Termenul de valabilitate a cardurilor naționale emise până la data de 31 iulie 2018 este de 7 ani de la data emiterii”, scrie în proiect, unde se precizează și că pentru acele carduri emise înainte de 31 decembrie 2012 se va considera că cei șapte ani de valabilitate se calculează de la 1 ianuarie 2013.

Potrivit avocat.net, niciun card nu va mai expira până la data de 1 ianuarie 2020.

Vezi și EXCLUSIV! Motivul real pentru care Dragnea nu-l vrea pe Vlase la SIE! Cine s-ar afla în spatele deciziei

Victor Ponta dă în judecată un cunoscut centru comercial: Ce daune uriașe cere și pentru ce

Toți șoferii care utilizează telefonul în timp ce conduc sunt vizați: Ce lovitură li s-a pregătit

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare