sursa foto:  transporturiromania.ro

Toți șoferii trebuie să știe asta! La cât ar putea ajunge LIMITA cu care autoturismele pot circula în localități

Informație interesantă pentru toți șoferii din România! Limita cu care pot circula în localități ar putea crește, în conformitate cu un proiect de lege depus la Senat.

Indiferent de categoria din care fac parte, autoturismele ar putea circula legal, prin localități, cu viteze de până la 60 de km/h.

Măsura ar facilita traversarea localităților situate de-a lungul drumurilor naționale și europene și vizează creșterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din România și reducerea duratei călătoriilor rutiere.

Totuși, pentru a intra în vigoare, proiectul de act normativ are nevoie de votul Parlamentului, de promulgare prin decret prezidențial și de publicare în Monitorul Oficial.

Excepție de la acestă măsură vor face orașele și municipiile, acolo unde limitele de viteză se pot stabili numai cu avizul poliției rutiere. Concret, viteza cu care s-ar putea circula pe drumurile naționale și europene din localități ar crește de la 50 la 60 de km/h și ar permite traversarea mai rapidă a acestor localități. Astfel, autovehiculele, indiferent de categoria lor, ar putea circula în localitate cu maximum 60 de km/h, dar doar dacă pe sectorul de drum pe care circulă nu a fost stabilită o altă limită de viteză.

Scopul reglementării este acela de a fluidiza traficul și de a scurta perioadele petrecute de către șoferi la volan, informează AvocatNet.ro. Măsura ar urma să vină în sprijinul transportatorilor și investitorilor din România, care vor beneficia de un timp redus de transport al mărfurilor.

Vezi și E OFICIAL! Ce cunoscută bancă DISPARE din România

Autoritățile lovesc puternic în șoferi: Ce se va întâmpla cu mașinile înmatriculate în această țară

EXCLUSIV! Dezvăluiri bombă la DNA! Mai mulţi politicieni – lideri în corzi! Ce spune SRI

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare