sursa foto:  digi24.ro

Totul s-a aflat! Cine e femeia-jandarm care i-a dat cu spray direct în față suspectului de pedofilie

După intervenția brutală a jandarmilor, la Vatra Dornei, Ioan Csapai, un bărbat de 55 de ani suspectat de fapte de pedofilie, a decedat.

Oamenii legii au intervenit, în urma unui apel la 112, după ce un tatăl unei fetițe de 12 ani a reclamat că fiica sa ar fi fost atinsă indecent de un bărbat.

Presupusul pedofil a fugit când jandarmii au încercat să-l imobilizeze. În cele din urmă, el a fost prins de doi jandarmi, care s-au chinuit să-l încătușeze. Pentru a le facilita treaba, o femeie-jandarm i-a pulverizat bărbatului de 55 de ani direct în față spray-ul lacrimogen, de la câțiva centimetri.

Femeia-jandarm este, de fapt, subofițerul Ana Maria Florescu de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava. Aceasta locuiește în comuna Iacobeni, fiind soția lui Florin Florescu ajutorul șefului Postului de Poliție Iacobeni, scrie ziardesuceava.ro.

Florescu a acționat contrar Ghidului de intervenție profesională al Ministerului Afacerilor Interne.

În acest ghid se arată că: „folosirea pulverizatorului lacrimogen este condiţionată de loc şi de viteza vântului. Distanţa eficientă de folosire este de maximum 3 metri, dar nu mai puţin de 1,5 – 2 metri. Înainte de utilizare, pulverizatorul se agită, apoi se îndreaptă cu orificiul de evacuare către înainte şi se apasă pe butonul de acţionare. Faţa şi ochii se protejează când se întrebuinţează împotriva vântului. Zonele eventual afectate (ochii, mucoasele nazale, piele) se spală cu multă apă, fără să se aplice creme sau emulsii. Nu se recomandă folosirea acestuia când jandarmul se află în spaţii închise”.

Trebuie menționat și faptul că Ioan Csapai, bărbatul acuzat de pedofilie, era cercetat de către polițiștii din Vatra Dornei și într-un alt dosar pentru agresiune sexuală asupra unui minor, semn că nu era la prima victimă. Chiar și așa, intervenția total neprofesionistă a jandarmilor nu este justificată.

Potrivit legiştilor, cauzele morţii lui Ioan Csapai sunt: insuficienţă cardio-respiratorie acută, peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total.

Vezi și

La un pas de moarte! Clipe groaznice trăite de polițista care a scris poezia-manifest: ‘Cui îi pasă că tata a murit?’

Am aflat! Ce avere are Nicolae Moga, noul ministru de Interne

SURSE Klaus Iohannis a bătut palma în secret! Lovitură pentru Dan Barna – Mutarea care scoate din joc USR-PLUS-ul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare