sursa foto:  ziare.com

Tradițiile în politică și fotbal, pe cale de dispariție!

De ani buni, România este supusă unei continue transformări, iar acest lucru se resimte și în principalele domenii la care poporul nostru se pricepe: fotbalul și politica. Orice român poate vorbi despre cele două cu ușurință.

Trăim vremuri tulburi, vremuri în care echipele de tradiție fie au dispărut, fie sunt pe cale de dispariție, din cauza matrapazlâcurilor unor afaceriști dubioși, care au profitat din plin de căderea regimului comunist și au pus „sportul rege” pe butuci.

Formații ca Universitatea Craiova, Politehnica Timișoara, Rapid București au fost distruse la propriu. Un alt club de tradiție, Steaua București, a fost aruncat într-o prăpastie adâncă și nu se știe dacă va reuși să iasă la suprafață. În tot acest timp, în fotbalul românesc și-au făcut loc echipe-clonă, rezultate din diferite fuziuni.

Derby-urile de odinioară aproape că nu mai există, iar suporterii nu se mai îngrămădesc la stadion. Fotbaliștii nu mai scot oamenii pe străzi și nici nu le mai alină sărăcia și durerea.

În paralel, politica românească face loc valului nou, tinerilor cu legături ONG-iste. Un partid de tradiție precum PNL aproape că nu contează în opoziție, din cauza unor jocuri care au scindat această formațiune politică, iar unul ca Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), urmașul PNȚ-ului, există doar pe foaie, nereușind să-și mai atragă susținători.

E o situație ciudată să vezi că un partid ca USR – că tot vorbeam de valul nou – ajunge să aibă un cuvânt greu de spus în Parlamentul României, în timp ce Partidul Național Liberal se îndreptă către pieire. PMP-ul lui Traian Băsescu se aseamănă destul de mult cu Viitorul lui Gheorghe Hagi. Se luptă, dar nu se știe dacă sau când va câștiga.

Iar nouă nu ne rămâne decât să asistăm impasibili la dispariția tradițiilor din fotbalul și politica românească, de care nu ne desparte decât un pas!

Vezi și Klaus Iohannis, prins din nou în offside

De necrezut! Acuzații grave la adresa unui ministru din Guvernul Grindeanu

Ce decizie a luat fratele lui Sebastian Ghiță în ultimele zile ale anului trecut

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare



Nu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.