sursa foto:  forbes.ro

Traian Băsescu aruncă bomba! Cine i-a „INTERZIS” gigantului Dedeman să creeze 2.000 de locuri de muncă

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut o dezvăluire bombă! Actualul senator PMP și președinte de onoare al PUN a dezvăluit că gigantului Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl – cei care se află pe locul al doilea în topul celor mai bogați români -, nu i s-a permis să creeze 2.000 de locuri de muncă.

Aflat în comuna Băcioi, din Republica Moldova, Traian Băsescu a declarat că firmei Dedeman nu i s-a permis să facă o investiție de circa 20 de milioane de euro la Chișinău, lucru știut și în România.

Până în acest moment însă, nu fusese dezvăluit numărul de locuri de muncă pe care le-ar fi creat frații „Dedeman” peste Prut.

„Mă uitam cu supărare. A fost firma Dedeman din România, care a vrut să facă o investiție de vreo 20-25 de milioane de euro la Chișinău. Nu i s-a dat aprobare. De ce oare? Ar fi creat 2.000 de locuri de muncă”, a afirmat Traian Băsescu.

După acest episod, Dedeman s-a retras din Republica Moldova. „În toamna anului 2015 Primăria Municipiului Chișinău a refuzat eliberarea certificatului de urbanism la proiectarea obiectivului respectiv. Autoritatea a invocat că ar fi necesară schimbarea codului de folosință a terenurilor în Planul Urbanistic General. Beneficiarii s-au conformat tuturor cerințelor înaintate de autoritățile publice. Proiectul fost avizat de autoritățile competente parcurgând toate procedurile necesare. În decembrie 2016, după multiple amânări, proiectul a fost transmis de către Primărie Consiliului Municipal Chișinău pentru a fi aprobat definitiv. Din acel moment proiectul a rămas blocat până în prezent. Aducem la cunoștința opiniei publice că, din cauza barierelor administrative, birocrației excesive și lipsei unei certitudini în privința unei decizii a autorităților locale Dedeman a demarat procedurile de retragere definitivă din proiectul investițional”, anunțau oficialii Dedeman, într-un comunicat de presă.

Vezi și EXCLUSIV! Răsturnare de situație! De ce a fost rechemat, de fapt, ambasadorul României din Costa Rica – Ce funcție va avea Ion Vîlcu

Mii de clienți LIDL au fost duși de nas- Gigantul avertizează: ”Nu participați”

EXCLUSIV! Scene de groază! Pacienți bătrâni și cu handicap, bătuți măr de un angajat! Cine vrea să îngroape cazul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare