sursa foto:  realitatea.net

Traian Băsescu, despre scandalul din Coaliția de guvernare: ‘Pe Dragnea, îl acuzau că decizia de la partid e deasupra Constituției. Exact asta fac ei acum’

Europarlamentarul PMP, Traian Băsescu, a făcut unele precizări despre criza politică generată în interiorul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR prin demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății. 

Traian Băsescu a catalogat drept o „nebunie” modul în care Andreea Moldovan, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, a semnat un ordin prin care introducea măsuri restrictive, fără a-l informa pe premierul Florin Cîţu.

„Discutăm despre oameni care habar n-au cum funcţionează administraţia. Nu poţi să introduci măsuri restrictive nici măcar într-un cătun fără aprobarea premierului, că atunci fiecare ministru, gândiţi-vă că cel de la Transporturi stabileşte că nu se mai circulă pe drumurile naţionale vinerea şi sâmbăta, cel de la Aviaţie zice că niciun avion nu mai aterizează cinci zile pe săptămână.

Nu există aşa ceva în administraţie. Nu poţi să iei măsuri la nivel naţional fără aprobarea premierului. Când e vorba de ordine de reglementare, e un ordin care reglementează viaţa de zi cu zi a 20 de milioane de români. E o nebunie să spui că nu trebuie aprobarea premierului”, a spus Traian Băsescu, în emisiunea „Punctul Culminant, prezentată de Victor Ciutacu, la România TV.

Fostul preşedinte a afirmat că Guvernul condus de Florin Cîţu este unul „în care autoritatea nu funcţionează”.

„Este un Guvernul în care autoritatea nu funcţionează. Îmi pare rău să spun asta despre Cîţu. A permis miniştrilor, iar unii miniștri s-au luat în serios să acţioneze independent de premier.

Este inadmisibil într-o societate în care totuşi administraţia funcţionează cu reguli precise. Nu e posibil. Ce s-a întâmplat ieri cu acel ordin este în afară de orice imaginaţie ca mod de funcţionare a unei administraţii”, a explicat europarlamentarul.

 

Traian Băsescu spulberă USR PLUS. „Au făcut exact ce blamau la Dragnea”

 

De asemenea, Traian Băsescu a comparat decizia lui Dan Barna de a nu-l mai susţine politic pe Florin Cîţu cu cele adoptate de Liviu Dragnea.

„Am văzut multe în administraţia asta. Am fost şi eu parte la protocoale, dar niciodată n-au fost protocoale. Fie că a fost cel cu CDR, fie că a fost protocolul meu cu Ponta, au fost circumscrise Constituţiei. N-am adăugat şi n-am modificat Constituţia prin protocoale.

Au făcut exact ce blamau la Dragnea. Pe Dragnea, îl acuzau că decizia de la partid e deasupra Constituţiei. Exact asta fac ei acum. Nu e posibil. Administraţia nu poate funcţiona aşa”, a afirmat fostul preşedinte al României.

Mai mult, europarlamentarul spune că protocolul de alianţă conţine „grozăvii neconstituţionale”.

 

„Foarte probabil, prevederile din procotolul de Alianţă. În mod cert sunt scrise acolo grozăvii neconstituţionale. Nişte cetăţeni care sunt şi preşedinţi de partide. Mă mir că UDMR a acceptat scrierea unui protocol neconstituțional. La Ludovic Orban nu-mi fac mari iluzii că e plin de cunoaştere a Constituţiei, dar UDMR-ul ştie bine Constituţia”, a adăugat Băsescu, conform Româniatv.net.

Vezi și: Traian Băsescu rupe tăcere: ‘Cred că actuala întâmplare cu remanierea lui Voiculescu l-a salvat pe Arafat. E un miracol omul ăsta’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare