sursa foto:  b1.ro

Traian Băsescu lovește dur deciziile Guvernului Orban!

“M-am întâlnit aseară cu Orban într-o pauză la o televiziune si i-am spus că va crea un precedent îngrozitor, dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe buget. Precedentul poate fi oprit de CCR.

În opinia mea așa cum citesc eu Constituția, asumarea este neconstituțională total, nu exista dubii. ”
Art 138, lit 2 din Constituție spune că: (2) Guvernul elaborează anual proiectul bugetului de stat şi pe cel al asigurărilor sociale de stat, pe care le supune, separat, aprobării Parlamentului.”

“Legat de Orban, eu îi înțeleg situatia dificilă. Mai este un lucru pe care un politician experimentat îl știe, indiferent ce scrie în buget, execuția stă în pixul premierului. Vin la rectificare. Nu, nu e în regulă este un abuz de putere incredibil care va lăsa urme adânci. Pentru ce să te faci de râs că nu respecți Constituția?”

“Mă uit la buget nu e vina lor. PSD trebuia să stea să pună în aplicare legile pe care PNL trebuie să le pună în aplicare.
Au scris în buget un deficit de 3,6, inflație de 3,1 și prognoza de 3,1%.

Nu vom avea nicio evoluție pozitivă, este perioadă de stagnare. Trebuia să lase PSD să se descurce cu ce a promis. Guvernul Orban nu are soluții.  Poate să absoarbă 4-5 miliarde de euro din bani europeni”, a precizat Băsescu, informează flux24.

 

Vezi și:

E oficial! Guvernul Orban îngroapă unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale Guvernului Dăncilă

EXCLUSIV Guvernul Orban a promis că elimină pensiile speciale! Ce înseamnă măsura – Suma care intră în Bugetul de Stat

EXCLUSIV Țineți-vă bine! Adevăratul salariu al lui Gelu Voican Voiculescu!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare