sursa foto:  Facebook

Trist! Lovitură sub centură dată de tehnocrați tinerilor

În urmă cu un an de zile, zeci de mii de tineri ieșeau în stradă pentru a protesta împotriva clasei politice, ca urmare a evenimentelor tragice petrecute în Clubul Colectiv. S-a strigat atunci și împotriva incompetenței și nepotismului, care au dus la pierderea de vieți umane.

După mai multe zile de negocieri, Guvernul Ponta a picat și a fost înlocuit de un guvern nou, un guvern al speranței compus, teoretic, din tehnocrați aduși din societatea civilă.

Premierul Cioloș a fost instaurat în funcție cu promisiunea că în perioada cât se va afla la conducere va impune meritocrația ca și criteriu de selecție în administrația publică. Tot atunci  a făcut și un apel către tinerii bine pregătiți și i-a invitat să aplice la instituțiile de stat pentru a reuși să reformeze întregul sistem.

Tehnocrata cu patru funcții la stat

La un an de zile de tehnocrație, iată cum s-au schimbat lucrurile. Oana Bîzgan Gayral, actual candidat al USR pentru Camera Deputaților, în timp ce era consilier al vicepremierului Borc, a primit mai multe funcții în firme de stat, trei la număr.

Vezi și Previziunea sumbră a unui oficial ONU! Ce se va întâmpla cu țara noastră

Mai exact administrator al CNAS, în urma unei decizii a premierului Dacian Cioloș din 29 septembrie 2016, al SALROM din iulie 2016 și al Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), în urma unei decizii AGA din aprilie 2016 pentru care primește în jur de 7.000 de lei. Deci doamna tehnocrată deținea patru joburi simultan în instituții de stat, care știm cu toții cât de bine funcționează. Întrebată la Antena 3 cum a reușit să fie recrutată în 4 locuri deodată, aceasta a răspuns că și-a depus CV-ul. Unde, cum… nu prea am înțeles, dar sigilat în plic.

Tupeul Oanei Bîzgan este însă de-a dreptul uluitor. Într-un interviu la Hotnews aceasta spune că nu se îmbogățea cu cei 7.000 de lei pe care îi primește de la firmele de stat, dar că a decis să nu-și dea demisia chiar dacă este în campanie electorală cu USR pentru că este nevoie de ea în aceste consilii. Deci doamna crede că este de neînlocuit și spune că se ocupă în weekend-uri de cele n joburi de la stat, aprobate de tehnocratul Cioloș. Deci nu se îmbogățea cu 7.000 de lei? Aloooo… câți câștigați 7.000 de lei pe lună?

Cum a procedat TEHNOCRATUL Cioloș

Țin să menționez că am stat la coadă la Bruxelles lângă același Cioloș să-l votăm pe Iohannis și România lucrului bine făcut. Întoarsă în țară de la Bruxelles, am constat cu stupoare că România trebuie să înceapă educarea mai întâi de la Cotroceni, unde zac ceva consilieri care își însușesc ideile altora sau le plagiază, ca să folosesc termenul la modă. Dar despre asta, în altă poveste.

Vezi și ȘOC! Cine îl ÎNGROAPĂ pe Klaus Iohannis pe tema PENALILOR, chiar de la Cotroceni

ciolosFiind și eu o tânără cu vreo două facultăți, un master în Franța și un doctorat cu bursă în curs, întoarsă de la Bruxelles și cu un EPSO valabil, cunoscând bine vreo 4 limbi străine, am trimis și eu CV-ul pe la stat, dar surpriză… nu a răspuns nimeni. Probabil pentru că tehnocrații ocupă câte patru posturi deodată. Pai așa schimbăm mentalități, domnule Cioloș? Că așa era și înaintea dumneavoastră. Pe același model. Aveam alte așteptări de la dumneavoastră.

Pe de altă parte insistența cu care se merge pe ideea tinerilor cu studii în străinătate este de-a dreptul halucinantă. Valabilă și pentru focusarea totală pe investițiile străine. Adică școala din România nu mai este bună? De ce nu se stimulează și producătorii români pentru a putea și exporta, nu numai importa?

Dacă noi nu ne apreciem pe noi înșine, atunci cum le putem cere celorlalți, din străinătate, ca atunci când vin către noi să ne respecte?

Există și un program pe care și dumneavoastră îl sustinți: Repatriot. Pai iată că m-am întors acasă pentru a investi creier… că bani nu am. Vedeți? Lucrurile nu s-au schimbat decât pe hârtie. În lumea reală, mai puțin.

Vezi și Cât de bogată este de fapt Clotilde Armand

Cum veți continua dacă veți rămâne premier? În același mod? Veți împărți funcțiile tot așa ca doamnei Bîzgan?

Dragnea ce face?

Domnul Dragnea, oare ce va face? Dacă va câștiga PSD alegerile va umple iarăși Guvernul de fete de prin cluburile de noapte, cum a făcut în trecut ministrul Șova, angajând la comunicarea CNADNR o tânără speranță de la OTV, care apărea în fotografii stil Centură. Va începe iarăși să curgă cu taxe halucinante și nepotisme pe bandă rulantă? Sau schimbați odată în viață ceva? Că ne cam ducem spre abis…

Până una alta trăim în continuare în România lucrului prost făcut, iar țara și-o fi luat-o înapoi poate domnul Cioloș și alți colegi de-ai dumnealui. Eu și mulți alții încă o mai căutăm.

Vorba aia… Pleacă ai noștri, vin ai voștri, noi rămânem tot ca proștii.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare