sursa foto:  money.cnn.com

Trump dat în judecată pentru că a încălcat Constituția – ce a făcut președintele SUA

Nu numai președintele României este acuzat că a încălcat Constituția, ci și cel al Statelor Unite ale Americii. Donald Trump urmează să fie dat în judecată de grupul Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, din care fac parte și foști avocați ai Casei Albe. Motivul? Încălcarea Constituției.

Grupul îl acuză pe Trump că a permis companiilor sale să accepte plăți de la guverne străine, acțiune ce încalcă legea, scrie b1.ro.

Vezi și Premieră în politica americană! Ce record a doborât Trump

Plângerea va prezenta mai multe argumente care arată că prevederile Constituției interzic plăti către afacerile lui Trump. Se va încerca să se obțină din partea instanței un ordin care să îi interzică lui Trump să accepte astfel de plăți, potrivit lui Deepak Gupta, unul dintre avocații care lucrează la acest dosar.

Compania președintelui SUA face afaceri cu țări precum China, India, Indonezia, Filipine, iar avocații susțin că viitoarele acorduri comerciale întreprinse de președintele Trump nu vor fi obiective, întrucât acesta se va gândi și la profitul și avantajele firmelor sale.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare