sursa foto:  digi24.ro

Ucraina vrea cât mai repede să adere în Alianța Nord Atlantică pentru a scăpa de furia lui Vladimir Putin: Noi ne-am dovedit conformitatea cu normele Alianței

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski își dorește să adere cât mai repede la NATO, iar în acest sens a semnat o cerere oficială pentru a accede cât mai repede în această Alianță, scrie news.ro

 

 

 

 

”De facto, noi ne-am dovedit conformitatea cu normele Alianţei. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă şi în toate aspectele interacţiunii noastre”, scrie pe Facebook Zelenski.

”Avem încrederi unii în alţii, ne ajutăm şi ne protejăm reciproc. Asta înseamnă o Alianţă”, subliniază el.

”Adoptăm o măsură decisivă semnând candidatura Ucrainei în vederea unei aderări accelerate la NATO”, anunţă şeful statului ucrainean, în această înregistrare video difuzată pe reţele de socializare.

Preşedintele ucrainean a mai anunţat vineri, în această înregistrare video, că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, imdiat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capituleze.

Vladimir Putin a îndemnat vineri Ucraina ”să înceteze imediat” ostilităţile şi să ”revină la masa negocierilor”.

Zelenski i-a răspuns că ”Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”.

El denunţă, în această înregistrare video o ”farsă a anexării” şi acuză Rusia că ”încearcă să fure ceea ce nu-i aparţine”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-un discurs-fluviu anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporijea, în care a criticat virulent Occidentul şi a cerut Kievului să capituleze.

Pe de altă parte, o mulţime de oameni s-a adunat în centrul Moscovei, înaintea unui concert care sărbătoreşte anexarea a patru regiuni din Ucraina – Zaporijjea, Herson, Doneţk şi Lugansk, ocupate de trupe ruse, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare