sursa foto:  click.ro

Uimitor! Ce țară a refuzat să intre în UE și se îmbogățește din banii românilor

A refuzat de două ori aderarea la Uniunea Europeană, după ce locuitorii ei au votat „împotriva”, la referendumurile organizate în 1972 și 1994.

Prin fondul suveran Government Pension Fund Global (GPFG), care gestionează veniturile suplimentare obţinute din exploatările petroliere ale statului, Norvegia a realizat până acum plasamente de peste 157 mil. dolari pe piaţa românească.

Acesta plasamente sunt răspândite în 77 de ţări şi în peste 8.900 de companii. Investitorul a devenit activ în România în 2006, însă în ultimii doi ani şi-a crescut prezenţa exponenţial. Spre exemplu, fondul a cumpărat în 2015 titluri de valoare emise de statul român de 22 mil. dolari. Până acum, GPFG a alocat 60,8 mil. dolari plasamentelor în titluri de valoare emise de statul român. În plus, fondul are deţineri şi în principalele companii listate la Bursa de Valori Bucureşti. Suma totală investită de norvegieni în acţiunile a zece companii româneşti se ridică la 96,3 mil. dolari. Companiile la care statul norvegian este acţionar sunt Banca Transilvania, BRD-Group Societe Generale, MED Life, OMV Petrom, Electrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica şi Transgaz, scrie capital.ro.

Vezi și Detalii incendiare! Cine este Sorin Grindeanu și pe cine a înșelat în ascensiunea sa politică

Era timpul! CNAIR scoate la licitație construcția celei mai așteptate autostrăzi din România

A ieșit la iveală! Din ce motiv a plecat Corina Drăgotescu de la România TV

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.