sursa foto:  actmedia.eu

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că ALDE cere amânarea începerii şcolii

Preşedintele ALDE ,Călin Popescu Tăriceanu consideră că este greşită insistenţa Guvernului PNL de a începe anul şcolar pe 14 septembrie şi  cere amânarea începerii şcolii până după alegerile locale din 27 septembrie pentru ca haosul din învăţământ continuă.

Liderul ALDE  azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Ştiţi care, alea pe culori. În general harta e verde, deci şcolile vor începe cu prezenţă fizică. În Bucureşti văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struţo-cămilă! Insistenţa Guvernului de a începe şcoala, chiar dacă nu au apucat să ia măsuri pentru o bună desfăşurare, este o greşeală. Înţeleg raţiunea politică pentru această insistenţă, pentru că dacă amâni începerea şcolii este logic să amâni şi alegerile, dar asta înseamnă să pierzi procente”, a scris Călin Popescu Tăriceanu luni pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu  precizează că prin amânarea începerii anului şcolar, guvernaţii mai au două săptămâni la dispoziţie să se organizeze şi să se pregătească cu măşti, să asigure sisteme de testare pentru elevi şi profesori şi să cumpere tablete pentru învăţământul online.

„Noi, la ALDE, solicităm amânarea începerii şcolii până după alegerile locale. Le mai dăm două săptămâni guvernanţilor să se mai organizeze, să cumpere măşti, să asigure sisteme de testare pentru profesori şi elevi, să cumpere tablete pentru cei care au nevoie, să facă un plan pentru situaţiile în care vor exista focare de infecţie”.
Citeşte si:

SURSE Orice pentru a duce la bun sfârșit marea reorganizare! Marcel Vela ‘scoate din joc’ sindicaliștii din Poliția Română

Un renumit medic atrage atenția cu privire la deschiderea școlilor: ‘Trebuie aerisite clasele. Copiii reprezintă o minoritate de cazuri severe care ajung spitalizate’

Un fost ministru vrea să-i lase ‘moștenire’ fiului instituția pe care o conduce. Prin ce metodă a intrat în sistem

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare