sursa foto:  Facebook

Ultimă oră! Marcel Ciolacu: Am depus amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că au fost depuse, la Camera Deputaților, amendamentele la viitoarea Lege a pensiilor de serviciu.

Liderul social-democrat spune că, prin aceste amendamente, dorește să închidă definitiv subiectul pensiilor speciale.

Marcel Ciolacu: „Dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale”

„Am depus astăzi, la Camera Deputaților, amendamentele prin care dorim să închidem definitiv subiectul pensiilor speciale. Aceste modificări au ca scop #eliminarea unor #abuzuri și #inechități care au durat prea multă vreme. Mi-am asumat public acest rol și sunt decis să merg până la capăt!

Ținta tuturor celor care am lucrat la aceste soluții este ca principiul #contributivității să primeze în întreg sistemul de pensii publice! Astfel, de acum înainte, nimeni nu va mai putea construi sisteme paralele, în care să-și aranjeze din pix pensii uriașe, mai mari decât venitul din activitatea profesională.

Totodată, ne asigură că îndeplinim și condițiile necesare pentru ca, odată adoptate toate modificările pe tema pensiilor speciale, România să poată primi o tranșă de peste 3 miliarde de euro din #PNRR. Avem o nevoie uriașă de acești bani pentru investiții în sisteme publice esențiale, precum Educația și Sănătatea”, a transmis Ciolacu.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare