sursa foto:  AP foto

Un analist militar american rupe tăcerea: ‘Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul’

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și jurnalist american, îi dă dreptate în mod surprinzător președintelui rus Vladimir Putin, care într-un discurs din această săptămână afrimase că Statele Unite ”încearcă să prelungească conflictul” din Ucraina. 

 

Putin a numit ”elitele globaliste occidentale”, despre care a spus că ”provoacă haos, incită la conflicte vechi și noi” și încearcă ”să păstreze hegemonia și puterea, care le scapă din mâini”, potrivit Newsweek, citează ziare.com.

Sean Spoonts, un veteran al Marinei SUA și redactor-șef al publicației Special Operations Forces Report (SOFREP) a declarat că președintele american, Joe Biden și cel ucrainean, Volodimir Zelenski, par să aibă în vedere obiective politice diferite.

Se pare că, în timp ce Ucraina ar dori să pună capăt războiului rapid și să învingă decisiv forțele ruse și să le alunge din țara lor, politica Statelor Unite pare menită să prelungească conflictul, sperând să provoace prăbușirea Rusiei, atât militar, cât și economic”, a spus Spoons.

Biden a negat că Statele Unite lucrează la dezmembrarea Rusiei, într-un articol de opinie din New York Times din luna mai, spunând că ”nu vrem să prelungim războiul doar pentru a provoca durere Rusiei”.

SUA și Germania au furnizat forțelor ucrainene sisteme HIMARS, care sunt dotate cu rachete cu rază medie de acțiune, despre care unii experți militari cred că ar putea ajunge să fie limitate până la sfârșitul anului 2022.

Cu toate astea, Statele Unite au rezistat apelurilor Ucrainei de a-i trimite rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă, care sunt capabile să schimbe soarta războiului.

Vezi și:

Rusia se pregătește de bătălia de toamnă în războiul cu Ucraina. Flota rusă de la Marea Neagră va primi mai multă tehnică militară

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare