IMG 20200410 WA0004 e1687863899466

Un cunoscut protestatar îl atacă dur pe Marcel Vela: Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi

Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept Marian „Ceaușescu”, a lansat un atac dur la adresa ministrului de Interne, Marcel Vela, după ce colonelul Remus Ioan Cîmpan a fost împuternicit prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române.

Marian Ceaușescu susține că Remus Cîmpan a împușcat mortal un om la Revoluție.

„De la conducerea Jandarmeriei Romane a plecat un fost securist: General de brigadă dr. Constantin FLOREA care a făcut parte din cordonul de represiune apărând „Comunistul și Dictatura Ceaușescu” contra romanilor în 21 decembrie 1989 din piața universități.
Si a venit alt fost securist.

Eroii din Timișoara se întorc în mormânt. Pentru că fostul locotenent securist, Remus Ioan Cîmpan, cel care în 1989 a fost împotriva revoluționarilor, bătându-i, alergându-i pe străzile din Timișoara, cel care a împușcat mortal în incinta UM 0389 Lugoj pe lt. Boara Dorel, fiind cercetat la vremea respectivă de către procurorii militari, tocmai a fost avansat de către domnul Ministru Marcel Vela, în funcția de inspector șef adjunct al Jandarmeriei Române. Remus Cîmpan minte cu nerușinare în CV-ul lui, în care afirmă că în perioada 1985-1988 a urmat Școala militară de ofițeri activi ai MAI- în anul de glorie al lui Ceaușescu aceasta era Școala de ofițeri activi de securitate ai MI. Iar în perioada 1988-1991 el scrie că era comandant de subunitate la Centrul de perfecționare jandarmi – minciuni! – era comandant la securitatea Lugoj. Nu merge să pui securiști vechi în haine(grade) noi, domnule Vela!

Chiar dacă aceasta avansare in funcție, care a fost înregistrata in 6 aprilie 2020, este posibil sa fie activa doar pentru perioada crizei Covid-19, in condițiile in care jandarmii se afla in prima linie a combaterii acestei pandemii, revoluționarii atrag atenția ca avansarea colonelului Remus Cimpan ar avea legătura cu disponibilitatea sa de a executa orbește toate ordinele”, a scris, pe Facebook, Marian Moroșanu.

„In dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, lt. Boara Dorel, de la Penitenciarul din Drobeta Tr.-Severin, insotit de alti patru colegi subofiteri, s-a deplasat cu o autoduba de la Timisoara spre unitatea sa. Ajungand la Lugoj i s-a solicitat sa i se permita stationarea in incinta (UM 0389 Lugoj). Li s-a atras atentia ca nu au voie sa paraseasca dormitorul in care au fost cazati. Contrar acestei discutii, lt. Boara Dorel, imbracat civil, a aparut brusc in fata dispozitivului de paza condus de lt. Campan Remus. Fiind considerat suspect, lt. Boara Dorel a fost impuscat mortal de catre lt. Campan Remus. Prin rezolutia din 19.12.1990, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cauza”, se mentioneaza in Caietele Revolutiei, citandu-se din dosarul 134/P/1990, conform impactpress.ro.

Vezi și

EXCLUSIV O nouă mărturie împotriva polițistului-bătăuș: ‘Pur și simplu, a început să dea în el. Nu a ridicat tonul, nu l-a jignit, nu i-a zis nimic’

Mai pot românii să stea în case din cauza coronavirusului ? La ce servește starea de urgență – un comentariu de Andrei Marga

Război în interiorul guvernului. ANAF-ul este mărul discordiei

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare