EXCLUSIV O nouă mărturie împotriva polițistului-bătăuș: ‘Pur și simplu, a început să dea în el. Nu a ridicat tonul, nu l-a jignit, nu i-a zis nimic’

Bugetul.ro l-a găsit și pe cel de-al doilea tânăr implicat în incidentul ce s-a petrecut în seara zilei de marți, 7 aprilie. Potrivit acestuia, tânărul bătut „nu a ridicat tonul și nici nu l-a jignit” pe polițistul de la Secția 9. Totodată, el susține că a fugit de frică, după ce a văzut cum celălalt băiat este bătut de omul legii. Acesta ne-a precizat că nu are cazier. Pe de altă parte, el ne-a recunoscut că nu a avut declarația pe propria răspundere în seara aceea, pentru că nu prea se uită la televizor.

Pe o filmare apărută în spațiul public, săptămâna trecută, se vede cum un polițist de la Secția 9 din Capitală l-a luat la pumni pe un tânăr, pe Șoseaua Pantelimon, alergându-l apoi pe altul, pe care l-a și prins ulterior. Bugetul.ro a reușit să dialogheze cu cei doi indivizi. Ambii au vrut ca numele lor să râmână sub protecția anonimatului.

Tânărul bătut a declarat, pentru Bugetul.ro, că a fost bătut de polițist doar pentru că a încercat să-l filmeze pe omul legii. Mai mult, el spune că polițistul de la Secția 9 l-a amendat pentru că nu avea data pe declarația pe propria răspundere, pe care o întocmise pentru a părăsi domiciliul.

De asemenea, acesta susține că polițistul s-a enervat atunci când el a scos telefonul să-l filmeze și că omul legii i-ar fi dat una peste mână, pentru a-i cădea telefonul din mână, înainte de a-l lua la pumni.

Vezi și EXCLUSIV. Tânărul bătut de polițist: Mi-a dat una peste mână, să-mi cadă telefonul și a început să mă ia la pumni

„Pur și simplu, a început să dea în el. Nu a ridicat tonul, nu l-a jignit, nu i-a zis nimic”

Al doilea tânăr implicat în incident a afirmat, pentru Bugetul.ro, că băiatul bătut „nu a ridicat tonul și nici nu l-a jignit” pe polițistul de la Secția 9. Totodată, el susține că a fugit de frică, după ce a văzut cum celălalt băiat este bătut de omul legii. Acesta ne-a precizat că nu are cazier. Pe de altă parte, el ne-a recunoscut că nu a avut declarația pe propria răspundere în seara aceea, pentru că nu prea se uită la televizor.

Mă duceam până la cel mai apropiat magazin care era deschis, să iau o pâine. La jumătatea drumului, exact unde s-a întâmplat incidentul, era un echipaj de poliție neinscripționat, cu doi agenți care deja legitimau un băiat. Era o Dacie Logan alb.

Îl legitimau pe băiatul respectiv și m-a abordat agentul de poliție, să vin să mă legitimez. Mi-a zis să scot buletinul și declarația. I-am zis că am buletinu, dar că declarație nu am, pentru că stau la o stradă la 200 de metri și n-am crezut că o să trebuiască declarație să mă duc la magazin să iau o pâine și înapoi. Între timp, buletinul meu a fost pasat către celălalt agent, în partea dreaptă, adică la șofer.

Agentul de poliție m-a întrebat care-i urgența, i-am zis că mă duc să-mi iau o pâine de Marius (n.r. – un supermarket din zona Pantelimon), că Profi este închis. A zis că-mi dă amendă, conform Ordonanței Militare, 2.000 de lei, că o primesc acasă.

I-am spus că nu prea mă uit la televizor și nu prea sunt documentat, că am auzit de Ordonanța Militară, dar nu știu exact despre ce e vorba. Și l-am întrebat: ‘Spuneți-mi și mie de ce-mi dați amendă, conform Ordonanței Militare?’.

A refuzat să-mi spună. Bănuiesc că n-a vrut să-mi spună. Și i-am spus să-mi dea procesul-verbal să-l semnez acum, că nu vreau să-l primesc acasă, vreau să-l semnez acum. A refuzat și a zis că-l primesc acasă.

Ei bine, între timp, cât vorbeam eu cu celălalt agent de poliție, deodată mă uit și văd cum băiatul respectiv este bătut. Nu știu care a fost motivul, nu am fost atent să văd ce discuție au avut.

Pur și simplu, a început să dea în el. Băiatul respectiv nu a ridicat tonul, să aibă vreun motiv să dea în el, nu l-a jignit, nu i-a zis nimic.

În momentul în care am văzut că a început să dea în el, m-am retras de la mașină, m-am dus în partea dreaptă, cum se vede și pe videoclipul respectiv, m-am dus puțin pe trotuar și am așteptat să se termine treaba.

Buletinul îl aveam la ei în mașină. Celălalt agent de poliție, care mă legitimase pe mine, a cerut întăriri, nu știu pentru ce.

Ideea e că, după ce a terminat cu băiatul respectiv, a venit spre mine și a zis: „Ia vino, bă, și tu încoa’!”.

I-am răspuns: „Stai un pic, că nu am făcut nimic!”. Și a zis: „Nu, vino-ncoa’!”.

Atunci am luat-o la fugă, pentru că m-a speriat într-un fel. Nu reacționa nimeni de pe la balcoane, nu zicea nimeni nimic. Efectiv, eram bătuți în stradă. Nu știu ce frustrare a avut cu omul, ce necazuri are. Ideea e că nu reacționezi așa. Pur și simplu, sari la bătaie.

Am alergat până acolo (n.r. – până unde se vede pe filmare), am văzut că vine un echipaj de poliție și m-am oprit din fugă. În momentul în care agentul de poliție care mă alerga m-a prins, m-a lovit cu pumnul în față. A plecat. Ceilalți agenți de poliție m-au legitimat. De fapt, mi-au pus cătușele imediat. M-au legitimat și ei. Mi-au scos tot ce am prin buzunare, m-au întrebat dacă am droguri, am spus că nu. Apoi, mi-au băgat toate bunurile înapoi în buzunar.
Pe vis-a-vis, a apărut un alt agent de poliție care le-a spus să mă bage în mașină, să mergem la secție. În timp ce mergeam spre secție, același agent (n.r. – care, din spusele tânărului, îi coordona pe ceilalți) le-a spus să mă oprească la prima stație și să-mi dea drumul.

El s-a dus după buletinul meu, la secția de poliție și, când s-a întors, m-a întrebat de ce am fugit. I-am răspuns că de frică, că băiatul ăla era agresat, că nu știu de ce (n.r. – polițistul) a sărit pe el. Cam asta a fost. De acolo, mi-a dat drumul acasă. Nu-l cunoșteam pe băiatul respectiv.

Când pe mine m-au încătușat, pe băiatul respectiv îl duceau la secție, trecea cu o mașină de poliție.

Nu am antecedente penale și, sincer să fiu, m-am simțit puțin jignit, că am și eu prieteni care mă cunosc”, a povestit, pentru Bugetul.ro, cel de-al doilea tânăr implicat în incidentul de săptămâna trecută.

Vezi și EXCLUSIV Lovitură de teatru! Polițistul de la Secția 9 a făcut plângere penală împotriva tânărului pe care l-a bătut

Poliția Capitalei a demarat o anchetă internă împotriva polițistului de la Secția 9

Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare.

Bărbați au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acțiunat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale.”, a informat Poliția Capitalei, miercuri seara.

Agentul de la Secția 9 a făcut plângere penală împotriva tânărului bătut

Tânărul bătut marți seara, pe șoseaua Pantelimon, a declarat, pentru Bugetul.ro, că îl va acționa în instanță pe polițistul care l-a bătut.

Ulterior, surse au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că agentul de la Secția 9 va face plângere, la rândul său, împotriva tânărului pe care l-a bătut, pentru ultraj. Informația ne-a fost confirmată și de președintele SNPPC, Dumitru Coarnă (Vezi continuarea AICI).

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare