sursa foto:  Getty Images

Un diplomat rus la ONU a defectat și-l spulberă pe Vladimir Putin! ‘Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea’

Boris Bondarev, consilier în cadrul misiunii Rusiei la Biroul ONU de la Geneva, a demisionat după 20 de ani de carieră diplomatică.

El a condamnat invazia Rusiei asupra Ucrainei și a criticat Ministerul rus de Externe, acuzând „nivelul crescut al minciunilor și lipsa de profesionalism”.

„Timp de 20 de ani de carieră diplomatică, am văzut diferite întorsături ale politicii noastre externe, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea, ca în 24 februarie anul acesta.

Războiul agresiv declanșat de Putin împotriva Ucrainei și, în fapt, împotriva întregii lumi Vestice nu este doar o crimă împotriva ucrainenilor, dar și, poate, cea mai gravă crimă împotriva locuitorilor Rusiei. (…) Cei care au conceput acest război își doresc un singur lucru: să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile ca tonaj și cost cu întreaga marina rusă, bucurându-se de putere nelimitată și de impunitate totală. Pentru a realiza acest lucru, ei sunt dispuși să sacrifice câte vieți este nevoie. Mii de ruși și ucraineni au murit deja doar pentru asta”, a afirmat Bondarev, conform The Guardian.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare