sursa foto:  Facebook

Un elev din Buzău, mesaj pentru Guvern: Cum aș putea eu să intru în învățământ, când dumneavoastră ne oferiți o sumă de bani cu care nu îți poți plăti nici chiria!?

Un elev din Buzău, pe nume Ciprian Ilie, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic, cere majorarea salariilor profesorilor.

Elevul îi întreavă pe guvernanți cum ar putea el să intre în învățământ, având în vedere că din salariul de profesor debutant nu se poate achita nici chiria.

Mai mult, Ciprian le transmite conducătorilor țării că un top de coli costa aproape 40 de lei 0 – ceea ce reprezintă aproape de 2% din salariul pe care un cadru didactic îl are.

El a făcut o paralelă, pe Facebook, cu una dintre operele pe care le studiază pentru bacalaureat, aducând în discuție personajele din „Baltagul” de Mihail Sadoveanu, informează sansanews.ro.

„Cum aș putea eu să intru în învățământ când dumneavoastră ne oferiți o sumă de bani cu care nu îți poți plăti nici chiria!?”

„Cum aș putea eu să intru în învățământ când dumneavoastră ne oferiți o sumă de bani cu care nu îți poți plăti nici chiria!? Vreți sa vă zic de banii cheltuiți pe materiale? Știați ca un top de coli costa aproape 40 de lei? Aproape de 2% din salariul pe care un cadru didactic îl are. Sa va amintesc ca ați ajuns sa ocupați aceste posturi datorita profesorilor pe care i-ați avut? Care este respectul față de ei? Sa înțeleg ca pentru dumneavoastră cadrele didactice sunt “bone”?”, spune tânărul.

Tânărul empatizează cu dascălii săi și îi provoacă pe politicieni să trăiască în România cu 2.000 de lei.

„Să munciți de dimineața până seara și sa vedem daca mai aveți aceeași tragere de inima sa mergeți la serviciu. Sunt ferm convins ca după 3 luni ați renunța, iar daca nu vi se oferă nimic veți lua decizia de a părăsi tara.

Da, exact acesta este motivul pentru care foarte mulți tineri părăsesc tara. Sunt foarte dezamăgit de dumneavoastră si mă rog la Dumnezeu sa va lumineze! Sper sa realizați si sa gândiți foarte bine, deoarece repercusiunile vor apărea in mai puțin de 10 ani, atunci când nepoții voștri nu vor mai avea “ bone”, a mai spus el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare