Un europarlamentar dă ASF pe mâna mai-marilor europeni! ‘Milioane de români păgubiți’

După falimentele care au zguduit piața asigurărilor RCA din țara noastră, europarlamentarul român Vlad Gheorghe a reclamat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) la Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA).

Vlad Gheorghe a solicitat EIOPA să investigheze Autoritatea de Supraveghere Financiară, după ce milioane de români au fost păgubiți în urma falimentelor City Insurance și Euroins România.

Într-o postare pe pagina de socializare, Vlad Gheorghe a explicat de ce a făcut acest demers.

„Am cerut investigarea ASF de către Autoritatea Europeană de Asigurări și Pensii Ocupaționale (EIOPA). Milioanele de români păgubiți și cei care acum trebuie să plătească RCA la supra-preț din cauza incompetenței și indolenței ASF au dreptul să vadă pedepsiți vinovații”, a transmis Vlad Gheorghe.

Europarlamentarul susține că piața asigurărilor RCA din România este total dezechilibrată și că există români pe care nu i-a despăgubit nimeni, în urma falimentelor care au zguduit acest domeniu de activitate.

„În septembrie 2021, ASF a retras licența de funcționare a City Insurance, iar în noiembrie 2021 a aprobat retragerea licenței Uniqa. În 2023 ASF a retras licența de funcționare a Euroins. În consecință, piața este total dezechilibrată, iar cei care suferă sunt cetățenii europeni, românii pe care nu i-a despăgubit nimeni”, a afirmat Gheorghe.

Europarlamentarul acuză ASF că le-a permis unor firme să vândă asigurări până în pragul falimentului

Vlad Gheorghe lansează acuzații extrem de grave la adresa Autorității de Supraveghere Financiară.

Europarlamentarul acuză că, în loc să monitorizeze și să țină sub control piața asigurărilor RCA din România, Autoritatea de Supraveghere Financiară le-a permis unor firme să vândă asigurări auto până în pragul falimentului.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) joacă un rol-cheie în menținerea stabilității piețelor financiare nebancare, care ar fi trebuit să monitorizeze și să evalueze în timp util riscurile și vulnerabilitățile din sectorul asigurărilor, nu să permită ca firme cu enorme cote de piață să vândă românilor asigurări până în pragul falimentului”, susține europarlamentarul român.

De ce s-a adresat EIOPA

Gheorghe spune că EIOPA este autoritatea europeană de supraveghere care promovează stabilitatea financiară și încrederea în sectorul asigurărilor.

Astfel, din acest motiv, el a solicitat, în mod oficial, ca EIOPA să investigheze activitatea desfășurată, în ultimii ani, de către  Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Mai mult, Vlad Gheorghe a solicitat și o anchetă a obligațiilor care decurg din contractele de reasigurare încheiate între firmele cu sediul în România și firmele internaționale.

Citește și: Alertă ASF: Atenție, nu dați curs solicitărilor! Puteți pierde sume importante de bani

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare