telefon portare

sursa foto:  agora.md

Alertă ASF: Atenție, nu dați curs solicitărilor! Puteți pierde sume importante de bani

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lansează un avertisment extrem de serios referitor la o metodă de înșelătorie apărută prin intermediul telefonului.

ASF atenționează cu privire la apariția unor așa-zise propuneri de investiții telefonice, venite din partea unor persoane care se recomandă ca fiind angajați ai Autorității de Supraveghere Financiară.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția publicului larg să nu dea curs, sub nicio formă, unor așa-zise propuneri telefonice de investiții venite din partea anumitor persoane care se recomandă ca fiind angajați ai ASF și care folosesc o aplicație care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de Tel Verde al Autorității 0800 825 627”, atrage atenția ASF.

Potrivit anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară, în ultima vreme au apărut mai multe astfel de cazuri, iar cei care au picat în capcană au pierdut sume importante de bani.

„În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe situații de acest fel, iar persoanele care au dat curs acestui tip de „oferte” au fost prejudiciate cu sume importante de bani”, informează ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară vă recomandă să le închideți telefonul escrocilor

ASF precizează că instituția nu face recomandări și nici propuneri de investiții. Mai mult, ASF nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede.

Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară explică faptul că nu le cere oamenilor să direcționeze sume de bani către platforme de investiții.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară NU face recomandări și propuneri de investiții, NU apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede și în niciun alt fel activ și nici NU solicită oamenilor să direcționeze sume de bani către platformele de investiții financiare online sau offline.

Autoritatea de Supraveghere Financiară recomandă tuturor celor care intenționează să realizeze investiții pe piața financiară să apeleze doar la firme autorizate și să se informeze temeinic înainte de a-și plasa banii într-un instrument sau altul”, a explicat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Cum puteți verifica autenticitatea propunerii

Autoritatea de Supraveghere Financiară vă recomandă ca în cazul în care aveți suspiciuni cu privire la un apel, să întrerupeți imediat comunicarea.

„Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactați-ne telefonic (0800.825.627/004 021.305.3470) sau prin email (office@asfromania.ro)”, precizează ASF.

Apare o nouă firmă de asigurări RCA pe piața din România!

O nouă firmă de asigurări RCA apare pe piața din România. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția joi.

Instituția condusă de Bogdan Chirițoiu a autorizat tranzacția prin care Safety Broker de Asigurare S.A. intenționează să preia activitatea de intermediere în asigurări realizată de Globasig Broker de Asigurare-Reasigurare S.R.L. în România.

Practic, Safety Broker se extinde acum și pe piața asigurărilor auto.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare