sursa foto:  antena3.ro

Un fost ministru al Justiției reacționează în cazul Caracal! Trebuie să punem în continuare presiune

Fostul ministru al Justiției, deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat au fost multe declarații ale premierului Viorica Dăncilă sau ale miniștrilor Justiției și de Interne despre interlopi, dar nu au fost luate măsuri în acest sens. Deputatul PNL a precizat că Parlamentul trebuie să pună presiune pe Guvern pentru a veni cu un plan de acțiune.

„În ultima lună s-a vorbit mult despre interlopi și nu s-a făcut nimic. Pe de o parte, avem declarațiile tranșante ale premierului Dăncilă, tăcerea semnificativă a ministrului Justiției și logoreea fără sfârșit a domnului Fifor, însoțită de o serie de permutări la Ministerul de Interne. Avem, pe de o parte, multe declarații ale oficialilor și, pe de altă parte, zero acțiuni. Stau și mă întreb de ce această discrepanță între vorbe și fapte”, a declarat Cătălin Predoiu, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalul mai spune că instituțiile statullui român cunosct fenomenul clanurilor de interlopi și are au toate datele legate de acest „flagel”, toate informațiile necesare pentru a face măcar o razie.

„Nu știu instituțiile statului român cu ce se confruntă? Să nu cunoască fenomenul clanurilor de interlopi care parazitează comunitățile locale din punct de vedere economic, politic? Iată, penetrează poliția, chiar și justiția, și Statul nu știe ce să facă în fața acestui flagel? Eu mă îndoiesc. Cred că statul român are toate datele, toate informațiile necesare ca să facă măcar o razie, nu știu, undeva în mijlocul câmpului, dacă nu știe de unde să îi ia pe acești interlopi”, a completat liberalul.

În opinia deputatului PNL, societatea civilă trebuie să pună presiune pe instituțiile statului pentru a combate acest fenomen, iar Parlamentul trebuie să pună presiune pe Guvern să vină cu un plan de acțiune clar. Liberalul a adăugat că se va implica activ, imediat ce va începe sesiunea parlamentară.

„Cred că trebuie să punem în continuare presiune asupra instituțiilor statului, prin declarații, luări de poziții, manifestări ale ONG-urilor, ale cetățenilor, pe Facebook, în ziare, la televizor, oriunde. Aceste instiutuții nu se vor pune în acțiune fără o astfel de presiune civică. În același timp, Parlamentul trebuie să pună presiune pe Guvern, să elaboreze un plan de acțiune clar, cu obiective, termene responsabili, să avem garanția că acest flagel este confruntat până când nu este prea târziu. Personal, mă voi implica ca parlamentar, imediat ce sesiunea parlamentară va începe”, a conchis Predoiu.

Citește și

Vești uriașe pentru angajați! Veți primi un nou ajutor financiar

EXCLUSIV Remus Rădoi a dat o lovitură de senzație! Omul de afaceri a rupt norma

Vești proaste pentru angajați! Pentru ce veți fi taxați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare