sursa foto:  hongkongfp.com

Un general american cu patru stele profețește un nou război în 2025, între SUA și China, în urma unui atac al lui Xi Jinping asupra Taiwanului

Un general cu patru stele din Forțele Aeriene americane le-a spus ofițerilor săi să se pregătească de un război cu China în următorii doi ani, informează New York Post, care citează NBC News. Este vorba despre generalul Mike Minihan.

„Sper să mă înșel”, a declarat Minihan, conform sursei citate. „Instinctul îmi spune că vom lupta în 2025”, a avertizat generalul american care este șeful celor 50.000 de oameni din cadrul Comandamentului pentru Mobilitate Aeriană.

Departamentul Apărării al SUA a infirmat scenariul. „Aceste comentarii reprezintă punctul de vedere al departamentului”, a transmis un purtător de cuvânt.

Totuși, Minihan pune această problemă pe situația geopolitică din zonă și pe escaladarea conflictului dintre China și Taiwan.

Președintele chinez Xi Jiping și-a asigurat al treilea mandat și și-a fixat consiliul de război în octombrie 2022. Alegerile prezidențiale din Taiwan au loc în 2024 și îi vor oferi lui Xi un motiv.

Alegerile prezidențiale din Statele Unite vor avea loc în 2024 și îi vor oferi lui Xi o americă distrasă (n.r. – de la subiectul conflictului dintre China și Taiwan”, a precizat generalul american.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare