sursa foto:  angajatorulmeu.ro

Un lanț de retail intră dur pe piața farmaceutică! A ajuns la 220 mil. lei

Farmaciile Ducfarm, un lanţ re­gio­nal de talie medie din retail, cu pre­zenţă în trei judeţe cu 22 de farmacii, a ajuns la 220 mil. lei afaceri în 2019, în creştere cu 12% faţă de anul anterior.

Familiile Oprean şi Gorcea urmăresc , în 2020, păstrarea cifrei de afaceri la acelaşi nivel cu cea de anul trecut şi o eventuală extindere cu cel mult două unităţi, într-o piaţă concurenţială, cu un apetit puternic al marilor reţele pentru achiziţii.

„Piaţa de retail farmaceutic con­tinuă tendinţa de concentrare din anii anteriori. Intrarea unor noi competitori pe piaţă, prin achiziţia unor mici lanţuri şi care au acces direct la produsele farmaceutice prin societăţile angro pe care le deţin, a crescut concurenţa şi a scăzut accesibilitatea produselor“, a spus Radu Oprean, unul dintre acţio­narii Ducfarm.

Majoritatea farmaciilor Ducfarm sunt în oraşul Cluj-Napoca – 14 unităţi. Restul de farmacii sunt în oraşe şi comune mari, cum sunt Oradea, Baia Mare, Zalău, Turda, Floreşti.

Retailul farmaceutic a ajuns în 2019 la afaceri totale de 19 mld. lei,  generate de cele peste 5.000 de companii.

Cel mai mare jucător este Catena, care controlează 800 de farmacii, urmat de brandurile Dr. Max şi Sensiblu ale cehilor de la Penta Investments, cu circa 700 de unităţi, informează zfcorporate.ro.

Acţionariatul companiei este împărţit în mod egal de patru antreprenori, Radu şi Simona Oprean, Radu şi Sandra Gorcea. Piaţa pe care activează Ducfarm este dominată de Catena, lanţul de farmacii controlat de antreprenoarea Anca Vlad, care a avut afaceri de 2,6 miliarde de lei anul trecut. Alţi jucători din piaţa de profil sunt Sensiblu, Dona, Help Net sau Ropharma, iar primii cinci jucători deţin o cotă de 20% din piaţa totală.

 

Vezi și:E oficial! Se vor da amenzi de până la 6.000 de lei

EXCLUSIV Nebunie în MAI și MApN! Avalanșă de procese în cazul ‘Secretului ascuns timp de 15 ani’

Un lider USR, făcut praf din interior: ‘A trăit pe banii furați de la statul român

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare