sursa foto:  http://epochtimes-romania.com

Un lider PNL anunță că e pericol pentru Klaus Iohannis! Apel la români

Un lider al Partidului Național Liberal anunță că e pericol pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL, la alegerile prezidențiale.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a făcut joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, un „apel” către electorat pentru a se prezenta duminică la vot, opinând că absenteismul ar favoriza candidatul Partidului Social Democrat (PSD).

„Vreau să fac un apel către toţi românii să vină în 24, duminică, la vot, pentru că absenteismul a favorizat întotdeauna PSD-ul. Deci, la prezenţă scăzută la vot, deşi a obţinut doar 11-12 -13% din numărul alegătorilor înscrişi pe listele permanente, procentele au fost de 30-35-38. De ce? Pentru că, în cazul absenteismului, singurul câştigător este PSD şi Viorica Dăncilă”, a declarat liberalul.

Florin Roman a făcut un apel şi către tineri şi către studenţi pentru a ieşi la vot.

„Ieşiţi la vot dacă vă pasă de viitorul vostru. Este momentul generaţiei tinerilor, este momentul generaţiei studenţilor să-şi decidă viitorul. Dacă nu, vor vota alţii pentru ei”, a spus deputatul PNL.

El le-a transmis românilor mesajul că trebuie „să ştie foarte clar că cine nu merge la vot duminică, de fapt, indirect, dă un vot pentru Viorica Vasilica Dăncilă în baza absenteismului”.

Roman a mai susţinut că PSD „încearcă cu disperare să ţină lumea acasă, astfel încât, pe fondul absenteismului şi al mobilizării activului lor de partid la vot, cele două milioane de votanţi ai lor să nu mai fie 21,6% cât au fost primul tur, să fie 30%, de exemplu”.

Liderul deputaţilor liberali a făcut trimitere şi la „neconcordanţele dintre declaraţiile publice şi declaraţia de avere a doamnei Dăncilă”, menţionând că ANI ar trebui să se sesizeze din oficiu.

„Cred că ANI ar trebui să-şi exercite o atribuţie pe care o are, şi anume cea de a se sesiza din oficiu atunci când apar neconcordanţe între ceea ce apare în declaraţia de avere şi declaraţii publice”, a declarat parlamentarul liberal.

Florin Roman a susţinut că ar fi „cinci evenimente publice în care doamna Dăncilă, candidat al PSD, apare cu diferite tipuri de ceasuri de lux ale căror preţuri de catalog variază între 7.000 şi 30.000 de euro”. El a făcut referire mai întâi la un ceas despre care susţine că ar valora aprioximativ 20.000 de euro şi care nu apare în declaraţia de avere, menţionând că, după ce a adus în discuţia publică săptămâna trecută acest aspect, el nu a mai fost purtat de către Viorica Dăncilă.

„Domnia sa s-a pierdut într-un şir lung de minciuni, spunând mai întâi că l-a primit de la soţul său cadou şi că ştie că nu a dat mai mult bărbatu-său de 5.000 de euro pe el. Apoi, a refuzat să vină cu acel ceas în faţa jurnaliştilor şi, practic, din acel moment, Viorica Vasilica Dăncilă, care apărea la fiecare eveniment public cu câte un ceas pe mână, nu a mai apărut în faţa opiniei publice cu ceasuri. (…) Vorbesc de cinci ceasuri de lux pe care doamna Dăncilă le-a etalat în calitate de prim-ministru la diferite evenimente oficiale. (…) Ce a spus doamna Dăncilă la dezbatere, că nu a făcut o inventariere a lor, practic, asta este un autodenunţ şi o autodetonare, întrucât, potrivit legii de funcţionare a ANI, orice candidat trebuie să completeze o declaraţie de avere în care este obligat să treacă, sub sancţiunea Codului Penal, la partea de bunuri, toate bunurile cumulate care însumează mai mult de 5.000 de euro. Nu un ceas trebuie să coste peste 5.000 de euro ca să-l treci în declaraţia de avere, ci toate bunurile însumate. Adică, doamna Dăncilă trebuia să îşi treacă în declaraţia de avere absolut toate ceasurile de lux, absolut toate broşele de lux şi aşa mai departe”, a declarat deputatul PNL.

Florin Roman a adăugat că, prin declaraţia făcută, Viorica Dăncilă „recunoaşte că a completat în fals declaraţia de avere”, spunând că, în opinia sa, „este în interesul acesteia să îşi lămurească cât mai urgent această problemă”.

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, ca va face un inventar şi va spune câte broşe şi bijuterii are, adăugând ca acestea valorează mai puţin decât cele cinci case ale lui Klaus Iohannis.

Întrebată dacă un român îşi permite un ceas de 5.000 de euro, Dăncilă a răspuns: „Dacă a fost membru al Parlamentului European nouă ani de zile, îşi permite şi mai multe. Salariul permite acest lucru şi credeţi-mă că tot ceea ce am făcut pot justifica, fie prin împrumuturile pe care le-am făcut, fie prin salariul meu sau al soţului meu. Nu există nimic să nu pot justifica”.

Vezi și

Halucinant! Polițiștii din Vâlcea au fost îngenuncheați și umpluți de sânge pentru că le-a fost frică să tragă

Risc pentru pensionari- Ce se întâmplă începând cu anul 2020

EXCLUSIV ‘Moștenire’ de la Guvernul PSD! Omul din spatele lui Marcel Vela, fost consilier personal al lui Carmen Dan și Mihai Fifor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare