sursa foto:  Facebook

Un nou drum expres, inaugurat în decembrie 2023, în România! ‘Niciun alt antreprenor general nu a reușit așa ceva în ultimii 15 ani’

Compania austriacă Strabag ar urma să dea în folosință 18,96 kilometri din Drumul Expres Oradea-Arad, în perioada 15-20 decembrie, înainte de termenul contractual, martie 2024, informează Asociația Pro Infrastructură.

Tronsonul care ar urma să fie gata face legătura între Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei).

„Austriecii de la Strabag au șanse foarte, foarte mari să-și treacă în palmares două recorduri absolute în decembrie: deschiderea unui lot de autostradă cu 9 (nouă) luni înainte de termen, 15,7 km pe A3 Chețani-Câmpia Turzii, și inaugurarea anticipată consecutivă a celui de-al patrulea proiect. Niciun alt antreprenor general nu a reușit așa ceva în ultimii 15 ani de când monitorizăm noi acest domeniu. Și probabil că nici înainte”, precizează Asociația Pro Infrastructură.

Postarea făcută de Asociația Pro Infrastructură:

Strabag, hat-trick la Oradea? Luni am filmat legătura dintre Autostrada A3 și Centura Oradea:

Cei 18,96 kilometri ai drumului care conectează Autostrada Transilvania (Biharia) de Centura Oradea (Sântandrei) pot fi dați în trafic în 15-20 decembrie, înainte de termenul contractual, martie 2024. Secțiunea de aproximativ 13 km cu profil de drum expres dintre A3 și DN1 are șanse reale, iar între DN1 și Sântandrei sperăm să colaboreze vremea și constructorul să țină accelerația apăsată la maxim.

Dacă reușesc, va fi al treilea proiect consecutiv al celor de la Strabag inaugurat anticipat după pasajul Mogoșoaia de pe DNCB și segmentul Ungheni-Târgu Mureș al Autostrăzii A3 din septembrie, respectiv decembrie 2021.

Ba chiar austriecii au șanse foarte, foarte mari să-și treacă în palmares două recorduri absolute în decembrie: deschiderea unui lot de autostradă cu 9 (nouă) luni înainte de termen, 15,7 km pe A3 Chețani-Câmpia Turzii, și inaugurarea anticipată consecutivă a celui de-al patrulea proiect!

Niciun alt antreprenor general nu a reușit așa ceva în ultimii 15 ani de când monitorizăm noi acest domeniu. Și probabil că nici înainte.

Indiferent dacă le vor ieși recordurile sau nu, ne bucurăm să vedem că „lălăiții”, așa cum i-am poreclit noi în urmă cu vreo 5 ani, au decis să-și spele numele și să-și respecte blazonul: fondată în urmă cu 188 de ani, până în 2021 singura companie de construcții din top 10 european care execută lucrări de infrastructură de transport în România, cu o cifră de afaceri de 18 miliarde euro în 2022.

PS. În urma fuziunii dintre Salini-Impregilo și Astaldi, noul conglomerat WeBuild pare să fi intrat și el în top 10 european, la mustață, cu afaceri de 8,2 miliarde euro în 2022”.

UMB-ul lui Umbrărescu, încă un drum de mare viteză în România! 

Încă un drum de mare viteză urmează să fie dat în circulație! Marți s-au aplicat marcajele rutiere la Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Tronsonul al 3-lea al Drumului Expres Craiova-Pitești este construit de Spedition UMB, firma lui Dorinel Umbrărescu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat marți, citând DRDP Craiova, că se desfășoară lucrări pe Tronsonul 3, Valea Marea-Colonești, al DEx12 Craiova-Pitești.

„Lucrări pe tronsonul 3 (Valea Mare – Colonești) al DEx12 Craiova – Pitești❗

▶️ Aplicare marcaje rutiere”, a informat CNAIR.

La finalul lunii septembrie, directorul DRDP Craiova, Călin Cosmin, informa că până la sfârșitul anului se va circula pe acest tronson.

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații”, transmite Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, prin directorul regional Călin Cosmin.

DRDP Craiova a prezentat și o filmare integrală cu Tronsonul 3 din DEx 12 – Craiova-Pitești.

DRDP Craiova: „Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%”

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații.

La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje.

Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere.

Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, a informat Călin Cosmin, directorul regional al DRDP Craiova, după inspecția realizată în șantier.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare