sursa foto:  bursa.ro

Un pensionar MAI, fost șef în Poliția Română, a fost ‘uns’ director la Ape, pe filieră PSD! Marcel Vela, fost ministru de Interne, l-a ‘executat’, în 2019, pentru politizarea instituției

Un pensionar din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), fost șef al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, a fost numit, pe filieră PSD, director general al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat. Este vorba despre Viorel Avram, fost șef al IPJ Caraș-Severin.

Viorel Avram s-a pensionat în anul 2020. Ulterior, conform CV-ului său, ce a fost verificat de Bugetul.ro, în martie 2022 a fost instalat în funcția de director al Cancelariei Prefectului Caraș-Severin. Din această poziție, fostul polițist a ajuns la șefia ABA Banat.

În noiembrie 2019, ministrul de Interne de la acea vreme, Marcel Vela, l-a acuzat pe Viorel Avram de politizarea instituției IPJ Caraș-Severin, detașându-l la IPJ Botoșani. În ianuarie 2020, Avram s-a pensionat.

Avram vine la şefia unuia dintre cele mai importante servicii deconcentrate din vestul ţării din poziţia de consilier al prefectului de Caraş-Severin. Numit de PSD, el va cumula pensie specială cu salariu la stat. Interimatul la şefia ABA Banat s-a terminat prin numirea în funcţia de director general al lui Viorel Avram, a dezvăluit Debanat.ro.

Ce îl recomandă pentru funcția de director la ABA Banat?

Potrivit CV-ului său, Viorel Avram este licențiat în Metalurgie. El a obținut diploma de licență în anul 1994, fiind absolventul Facultății de Inginerie, specializarea Metalurgie, din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Între 1994 și 1995, a urmat cursurile Școlii Militare de Subofițeri de Poliție „Nicolae Golescu” din Slatina, devenind subofițer de poliție.

În perioada 2004-2006, Avram a urmat și un program de masterat în Managementul Administrației Publice, în cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

A intrat în Poliția Română în ianuarie 1995, pensionându-se în ianuarie 2020. Între 2014 și 2020, Viorel Avram a fost șef al IPJ Caraș-Severin, se precizează în CV-ul său.

„Executat” de Marcel Vela pentru politizarea IPJ Caraș-Severin

În toamna anului 2019, Marcel Vela, ministrul de Interne de la acea vreme, a decis să-l detașeze pe Avram de la IPJ Caraș-Severin la IPJ Botoșani. Motivul? Avram a fost acuzat de politizarea instituției.

În noiembrie 2019, Marcel Vela acuza că poliţiştii şi-au făcut legi favorabile în ceea ce priveşte acţiunile disciplinare, astfel încât dacă au trecut şase luni de la faptă, aceasta se clasează.

El a dat exemplul lui Viorel Avram, despre care a spus că a participat la întâlniri de partid, „cu probe”. Mai mult, Vela a vorbit inclusiv de „acte de poliție politică” comise de Avram.

„Un inspector şef din România, a participat la o întâlnire de partid, cu probe. Corpul de control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni şi jumătate, în ultima parte a celei de-a şasea luni au propus ministrului să facă acea comisie de analiza controlului. Comisia s-a întâlnit în data de 9 şi a expirat termenul în data de 6, şi atunci ministrul n-a putut decât să claseze actul de control.

Aşadar, un inspector şef de poliţie din România face acte de poliţie politică, se implică pe faţă cu probe, cu termene, şi tot politic, de la nivelul ministerului, este ţinut în palmă şi apărat, sau protejat. Este vorba de inspectorul de la Caraş-Severin. Ştiu acest lucru pentru că este judeţul din care provin şi ştiu că s-a întâmplat, din trecutul în care eu nu mă gândeam că o să ajung ministrul Afacerilor Interne şi când am întrebat Corpul de control, mi-a spus că s-a clasat cercetarea pentru că a expirat şi nu mai era în termen”, a spus Vela, conform Agerpres.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare