Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor rupe tăcerea despre salariile angajaților de la Metrorex: ‘Salariul este destul de bun față de restul sistemului feroviar, este mai ridicat’

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu sectorul feroviar, a dezvăluit care este salariul mediu brut în compania Metrorex.

Secretarul de stat a spus că Ministerul Transporturilor este în relații „de dialog permanent” cu sindicaliștii Metrorex.

„Suntem în relații de colaborare, deschise, dialog permanent. Anul trecut, știți bine, au fost momente destul de grele, cu aprobarea bugetului, dar am avut buget, spre deosebire de 2021, bugetul a fost aprobat, inclusiv s-a negociat contractul colectiv de muncă, asta înseamnă că a existat un dialog cu Ministerul, și zic eu că lucrurile sunt într-o situație stabilă. Vă spun sincer, nu am simțit nicio presiune din acest punct de vedere (presiunea sindicatelor – n.r.), pentru că atunci când există dialog și liniște, se poate construi”, a declarat Ionuț Săvoiu.

Care este salariul mediu brut la Metrorex

Secretarul de stat a dezvăluit apoi care este salariul mediu brut la Metrorex.

Din câte știu, salariul este destul de bun față de restul sistemului feroviar, este mai ridicat, media este în jur de 8.000 – 9.000 de lei (brut – n.r.), sau poate a mai evoluat, nu am ultimele date, dar au fost indexări anul trecut, dar într-o limită de 7-8%, pentru acoperirea inflației, și nu a fost indexare pe salariile conducerii”, a explicat Ionuț Săvoiu.

Secretarul de stat a precizat că sunt posibile indexări de salarii la Metrorex, în contextul inflației foarte mari.

Discuții sunt în continuare (pentru creșterile de salarii – n.r.), pentru că, evident, presiunea inflaționistă există (…) depinde foarte mult de aprobarea bugetului, iar bugetul este în fază de aprobare. După aprobarea bugetului, se poate face negocierea contractului colectiv de muncă”, a mai spus Ionuț Săvoiu, conform Gandul.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare