sursa foto:  urbanblog.ro

UNSAR: Despăgubiri de peste 46 milioane lei achitate pentru locuințele afectate de furtuni, în perioada 2019-2022

Asigurătorii Membri ai UNSAR au achitat în perioada 2019-2022, doar pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de furtuni, despăgubiri în valoare de peste 46 milioane de lei, în baza asigurărilor facultative de locuințe. Conform analizei realizate la nivelul asociației, această sumă a fost plătită pentru aproape 14.000 dosare de daună. Dintre acestea, numai anul trecut au fost achitate despăgubiri pentru 3.540 de cazuri.

 

 

 

Desigur, numărul locuințelor afectate de furtuni este mai mare, însă doar proprietarii locuințelor asigurate au putut beneficia de sprijin financiar din partea companiilor de asigurări.

Astfel de fenomene naturale, care produc pagube semnificative, au devenit din ce în ce mai des întâlnite în România, ceea ce se reflectă și în atenția pe care românii încep să o acorde asigurărilor facultative de locuințe. De altfel, conform unui studiu sociologic realizat anul trecut la solicitarea UNSAR, una dintre principalele temeri ale românilor care vizează locuințele este inclusiv riscul unor fenomene naturale extreme, cauzate de schimbările climatice.

„Furtunile, amplificate de schimbările climatice, au devenit din ce în ce mai prezente în viața noastră, iar urmările acestora nu se lasă așteptate. Acum poate ar fi momentul pentru a ne informa despre cea mai bună soluție de protecție financiară – polița de asigurare – astfel încât fiecare dintre noi să fie #sigurACASĂ alături de cei dragi”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General UNSAR.

Soluția care poate răspunde nevoilor proprietarilor este asigurarea facultativă de locuință, care se poate emite doar după încheierea unei polițe obligatorii PAD. Printr-o asigurare facultativă, locuința poate fi protejată la valoarea ei reală și pentru mult mai multe riscuri (incendiu, explozie, furtună, vijelie, căderi de corpuri, furt, vandalism, etc).

De reținut ar fi și faptul că această asigurare facultativă poate fi personalizată prin includerea unor clauze speciale, precum asigurarea instalațiilor interioare ale clădirii, aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, servicii de asistență tehnică la locuință, dar și răspunderea civilă față de terțe persoane (spre exemplu, pentru acoperirea pagubelor pe care le produceți vecinilor), astfel încât protecția oferită de asigurare să răspundă nevoilor și cerințelor fiecăruia dintre noi.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare