sursa foto:  gov.ro

Urmează măsuri urgente pentru prevenirea tulpinii sud-africane! Nicolae Ciucă: Vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2

Premierul României, Nicolae Ciucă, anunță, vineri seara, că a luat notă de recomandările Comisiei Europene, respective de cele ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă informează că, după ce se va consulta cu factorii decizionali din țara noastră, va anunța, în cel mai scurt timp posibil, măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.

Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății.

Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.”, transmite, vineri, premierul Nicolae Ciucă.

Noua variantă B.1.1.529 de Covid, detectată pentru prima dată în Africa australă, a fost clasată vineri drept „îngrijorătoare” de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi denumită ”Omicron”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Varianta B.1.1.529 a fost semnalată pentru prima dată la OMS de către Africa de Sud la 24 noiembrie 2021 (…). Această variantă prezintă un număr mare de mutaţii, dintre care unele sunt îngrijorătoare”, a indicat grupul de experţi însărcinat de către OMS să monitorizeze evoluţia COVID-19.

Noua variantă are potenţialul de a fi extrem de contagioasă, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care văd în noua tulpină semnale ce anticipează un nou val al pandemiei de COVID-19.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare