sursa foto:  stiridecluj.ro

USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Senatorul USR, Mihai Goțiu suține că numărul transporturilor ilegale de lemn descoperite în urma apelurilor la 112 în perioada stării de urgență a fost dublu față de aceeași perioadă a anului 2019.Asta după ce ministrul Mediului anunța că numărul transporturilor nu a crescut și că cei care fac astfel de acuzații răspândesc informații false.

„Dovada că în starea de urgență s-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut: numărul transporturilor ilegale de lemn descoperite în urma apelurilor la 112, în lunile martie-mai 2020, a fost dublu față de aceeași perioadă a anului 2019! În luna aprilie, unul din patru transporturi de lemn verificate în urma apelurilor la 112 a fost ilegal, după ce, în luna martie, unul din trei transporturi verificate a fost ilegal”, a scris pe Facebook Mihai Goțiu.

El a precizat că datele provin de la Ministerul Afacerilor Interne, ca răspuns la o interpelare.

Mihai Goțiu a reamintit de declarațiile ministrului Mediului, Costel Alexe, făcute pe data de 14 aprilie 2020, potrivit cărora „politicieni reinventați, vedete tv și pagini anonime de Facebook au rostogolit, zilele acestea, sute de imagini cu camioane cu lemne de pe șoselele României, care mai de care cu mesaje mai alarmante. Colegii mei au verificat toate imaginile care au putut fi verificate iar concluzia este una singură: toate aveau avize de însoțire în perfectă legalitate”.

„Domnule Costel Alexe, ce au verificat și cum au verificat, colegii d-voastră, legalitatea transporturilor de lemn? (că nu vă mai întreb ce controale au făcut prin păduri, la , că ați scos Gărzile Forestiere, pe drumurile naționale, acolo unde legalitatea unui transport se putea verifica online ori apelând la 112, în loc să le trimiteți în păduri, acolo unde era, în realitate, prăpădul și jaful). Din păcate, aceste cifre sunt doar sunt doar primele pe care le avem, legate de ce s-a întâmplat în pădurile României în perioada stării de urgență. Mi-e groază de ce vom vedea și vom afla când vom merge mai mult pe teren… Și mi-e scârbă deja, cu anticipație, de responsabilii pentru acest jaf, care vor încerca să ne convingă că, potrivit hârtiilor lor, a pe care le-au efectuat și a altor manipulări, că România are mai multe păduri decât înaintea stării de urgență…”, a conchis senatorul USR.

Vezi și: Surpriză! Pe cine ar pregăti PSD ca premier

Contracte fără număr pentru liberali, după ce Mihai Chirica a ajuns candidatul PNL la Primăria Iași

Lovitură de teatru în privința tratamentului pentru coronavirus: ‘Este apă de ploaie, nu are niciun efect’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare