sursa foto:  revista22.ro

USR-PLUS face implozie: ‘Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?’/ Adversarul lui Clotilde Armand, scos din joc pentru un angajament cu Securitatea!

Alianța USR-PLUS face implozie! Scriitorul Alex Tocilescu, fost membru USR, face o serie de dezvăluiri năucitoare despre cum a fost scos din joc un consilier local al USR, Cristi Bulfon, care i-a luat fața cu un proiect imporant actualului primar din Sectorul 1, Clotilde Armand.

Tocilescu dezvăluie că Bulfon a fost forțat să plece din USR, în urmă cu „vreo 2-3 ani”, după ce s-a aflat că, la 18 ani, a semnat un angajament cu Securitatea, însă n-a turnat pe nimeni.

Și ajungem în ziua de azi, când a apărut știrea că Claudiu Năsui, ministrul userist al economiei, a numit-o în funcția de director general adjunct la ministerul pe care-l conduce pe doamna Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea (Bulfon, vă amintesc, are o decizie definitivă de necolaborare – în sensul că a semnat, dar n-a turnat). Și Claudiu Năsui a avut de zis la toată povestea asta că na, decizia femeii nu e definitivă, că i-a fost recomandată și că are nevoie de oameni buni la minister. Și Prelipceanu i-a zis „păi da, da’ știați?”, și Năsui a zis că cumva știa. Și Prelipceanu a zis „Și?”, și Năsui i-a răspuns „Și?”. Un fel de „care-i problema?”, spune Tocilescu.

Iată postarea integrală a lui Alex Tocilescu:

Pe vremuri, adică acum vreo 2-3 ani (nu știu exact și nici nu contează), s-a iscat un scăndăluț (unul din multe, dar nici asta nu contează) la USR Sector 1. Povestea a fost așa:
Exista un consilier local al USR, Cristi Bulfon. Era unul dintre cei mai harnici, unul dintre ăia care se zbăteau să facă lucruri pentru cetățeni. El a rostogolit subiectul podului CFR Constanța, ăla care într-o bună zi o să cadă peste mașinile care trec zilnic pe sub el pe Grivița către Chitila și Bucureștii Noi (mulți l-au criticat intern că a insistat pe subiectul ăsta, problema lor fiind că distrage atenția de la sclipirea lui Clotilde și se dă rotund, punând reflectoarele pe el). Mai încolo, am fost cu el la o acțiune în Străulești, unde voia să facă un parc pe strada Aiud, pe un teren viran, pentru locuitorii cartierului care vor să-și plimbe copiii și n-au unde. A vorbit cu oamenii, le-a explicat ce are de gând să facă și cum, lumea a apreciat asta (cu criticile de rigoare din interiorul USR, desigur).
Iar și mai încolo a ieșit la iveală că ar fi semnat în octombrie sau noiembrie 1989 un angajament cu Securitatea; avea 18 ani și se angajase la Hotel Nord să care bagaje, și ăia i-au pus o hârtie în față și el ar fi semnat-o, cică. Omul s-a apărat, a zis că n-a turnat pe nimeni, n-a făcut nimănui rău, ba chiar a adus și o hârtie de la CNSAS în care scria clar că n-a făcut poliție politică. N-a contat, Clotilde și oamenii ei l-au mătrășit din partid, a fost scos și din Consiliul Local, i s-a arătat că în USR nu se acceptă securiști, chiar dacă 30 de ani mai târziu au devenit oameni de treabă, care-și fac munca în folosul cetățenilor. Eu unul n-am zis nimic, că deh, până la urmă ar fi putut atunci, la 18 ani, să nu semneze angajamentul ăla (eu aș fi semnat sau nu? Acum e ușor să zic că nu; atunci nu știu cât de ușor era).
Și ajungem în ziua de azi, când a apărut știrea că Claudiu Năsui, ministrul userist al economiei, a numit-o în funcția de director general adjunct la ministerul pe care-l conduce pe doamna Claudia Florina Prisecaru, care are o decizie nedefinitivă de colaborare cu Securitatea (Bulfon, vă amintesc, are o decizie definitivă de necolaborare – în sensul că a semnat, dar n-a turnat). Și Claudiu Năsui a avut de zis la toată povestea asta că na, decizia femeii nu e definitivă, că i-a fost recomandată și că are nevoie de oameni buni la minister. Și Prelipceanu i-a zis „păi da, da’ știați?”, și Năsui a zis că cumva știa. Și Prelipceanu a zis „Și?”, și Năsui i-a răspuns „Și?”. Un fel de „care-i problema?”.
Și? Și e ok cu securiști până la urmă? Că dacă e, păcat că n-au zis asta de la bun început, ne-ar fi scutit pe mulți de niște speranțe deșarte. Să-ți fie rușine, Claudiu Năsui. Și?”.

Vezi și

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare