sursa foto:  digi24.ro

USR-PLUS s-a adaptat rapid! Muncă la negru și detașări pe posturi fictive într-o administrație comandată de partidul lui Barna și Cioloș

Într-o administrație USR-PLUS au fost descoperite mai multe nereguli. Fost director în Ministerul de Interne, Adriana Miron figurează ca angajată la un ONG – Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public (AMDDTP) Braşov -, unde este plătită cu vreo 10.000 de lei brut lunar, informează presa locală.

În mod surprinzător, Miron a fost detașată de la un ONG la Primăria Brașov, instituție în fruntea căreia se află primarul Allen Coliban. Mai mult, detașarea acesteia a fost recent prelungită.

<<Prin adresa Primăriei Brașov nr. 44919/27.04.2021, înregistrată la AMDDTP Braşov sub numărul 997/28.04.2021, se solicită prelungirea cucoanei pentru încă 60 de zile, „în scopul acordării de consultanţă pentru implementarea proiectelor de finanţare din fonduri europene, de interes comun şi accesarea de finanţări europene nerambursabile în acest sens”.

Mai aflăm din decizia de detaşare că personajul despre care facem vorbire „va beneficia de acelaşi salariu” şi, ceea ce este şi mai interesant, „Adriana-Laura-Miron, având funcţia de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate în cadrul Asociaţiei Metropolitane de Dezvoltare Druabilă a Transportului Publice Braşov se deleagă pe acelaşi post (!!!!!! – subl.n.) la Primăria Municipiului Braşov, unde își va executa temporar sarcinile corespunzătoare atribuțiilor de serviciu”>>, dezvăluie newsbv.ro.

Trebuie precizat că Miron figurează la semnătură drept consilier al primarului. Conform legii, un ONG nu are cum să transfere oameni într-o instituție publică. Transferul/detașarea de personal se face intre institutii, iar postul de director se poate ocupa prin concurs, prin promovare in funcție sau, pe perioada determinată, prin numire, scrie sursa citată.

Pe de altă parte, spun jurnaliștii menționați, Adrian Miron nu figurează ca fiind angajată în Primăria Brașov. Practic, i s-a dat un post plătit gros la acest ONG, ca ea să presteze altceva, nicidecum ce scrie în decizia de detașare. De asemenea, acest post de director executiv PMUD & Proiecte Mobilitate nu există în organigrama Primăriei.

Un consilier al lui Coliban a demisionat, acuzând că era plătit pentru 2 ore și muncea 8 ore

Recent, unul dintre cei 12 consilieri personali ai primarului, Johannes Bertleff, a demisionat. După cum spune chiar el, pentru că era plătit 2 ore și muncea 8. Diferența? Muncă „la negru”, pentru că omul nu mai era consilier voluntar.

Conform BizBrasov.ro, Bertleff a anunţat că demisionează din cauza unei „conjuncturi nefavorabile”, afirmând că „doamna arhitect-şef a fost în concediu medical şi ajunsesem la un moment dat să fac această muncă. Eu am fost voluntar iniţial în acest demers, după care am fost convins să mă angajez pe două ore, dar ajunsesem să stau în primărie jumătate de zi”.

Vezi și

EXCLUSIV Se confirmă ancheta Bugetul.ro! DSVSA are contract cu fabrica pe care o controlează. Însă refuză să facă publică valoarea înțelegerii

EXCLUSIV Prima reacție a Ralucăi Turcan, după ce un ministru USR-PLUS a cerut modificarea formulei de calcul a pensiilor militarilor și polițiștilor

Alina Mungiu-Pippidi intră la rupere în privința PNRR-ului: E scris de asemenea repetenți, care s-au opus sistematic ani de zile eforturilor de a-i educa

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare