sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Prima reacție a Ralucăi Turcan, după ce un ministru USR-PLUS a cerut modificarea formulei de calcul a pensiilor militarilor și polițiștilor

După ce ministrul USR-PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit despre introducerea unei noi formule de calcul a pensiilor militarilor, polițiștilor și lucrătorilor din Servicii, Bugetul.ro a contactat-o pe șefa Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu comentează public afirmațiile făcute de Ghinea pe domeniul Ministerului Muncii.

Vezi și Un prim semnal din Guvern că se va umbla la pensiile militarilor, polițiștilor și lucrătorilor din Servicii! Raluca Turcan, contrazisă!

Nu comentez public declarațiile domnului Ghinea pe domeniul Ministerului Muncii”, ne-a transmis șefa MMPS.

Anterior, în luna aprilie, Raluca Turcan a afirmat că, atunci când vorbim de pensii speciale, nu ne referim și la pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică.

Potrivit șefei Muncii, polițiștii, militarii și angajații din SRI, SPP, STS nu vor avea pensiile tăiate.

Ce a declarat Ghinea:

Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie să aibă pensie specială. Magistraţii oricum au avut salarii mari. Atenţie, eu nu spun că toată lumea trebuie să aibă pensie egală, eu spun aşa, în funcţie de cât ai avut salariul trebuie să ai şi pensie. Apare aceeaşi întrebare, dar, uite, militarii de pildă nu au avut contribuţie la pensie. Au avut un salariu, putem să facem un fel de calcul prin care pe salariul pe care l-au avut ei, să aibă acum pensii legate de contributivitate. Şi cei mai mulţi dintre militari ar înţelege asta. Dacă vă uitaţi la categoria militarilor sau categoria poliţiştilor şi acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieşit un sergent din poliţie, când erau încă ofiţeri şi cu pensia cu care a ieşit un general din poliţie, care şi-a dat o pensie specială şi-a mărit salariul în ultimele şase luni şi a ieşit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe, a declarat Ghinea, la Prima TV, duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic.

Vezi și

E bătaie mare în USR-PLUS! A fost nevoie de intervenția de urgență a Poliției: Așa se organizează alegerile de oamenii lui Barna

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare