sursa foto:  bugetul.ro

Un prim semnal din Guvern că se va umbla la pensiile militarilor, polițiștilor și lucrătorilor din Servicii! Raluca Turcan, contrazisă!

Este un prim semnal din Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR că s-ar putea umbla la pensiile militarilor, polițiștilor și lucrătorilor din Servicii. Ministrul USR-PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a contrazis-o pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, anunțând că trebuia schimbată formula de calcula a pensiilor militare. În luna aprilie, Raluca Turcan a declarat că actualul Executiv nu se va atinge de pensiile militare. În luna martie a acestui an, Dumitru Coarnă, fost șef al SNPPC, dezvăluia, pentru Bugetul.ro, că circulă mai multe informații pe surse, potrivit cărora Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR inteționează să schimbe formula de calcul a pensiilor polițiștilor, militarilor și lucrătorilor din SRI, SPP, STS.

Vezi și Se pregătește tăierea pensiilor polițiștilor și angajaților din Armată, SRI și SPP? Răspunsul ministrului Raluca Turcan

Am curajul să spun că nu cred că magistraţii trebuie să aibă pensie specială. Magistraţii oricum au avut salarii mari. Atenţie, eu nu spun că toată lumea trebuie să aibă pensie egală, eu spun aşa, în funcţie de cât ai avut salariul trebuie să ai şi pensie. Apare aceeaşi întrebare, dar, uite, militarii de pildă nu au avut contribuţie la pensie. Au avut un salariu, putem să facem un fel de calcul prin care pe salariul pe care l-au avut ei, să aibă acum pensii legate de contributivitate. Şi cei mai mulţi dintre militari ar înţelege asta. Dacă vă uitaţi la categoria militarilor sau categoria poliţiştilor şi acolo există nedreptate între pensia medie, între pensia cu care a ieşit un sergent din poliţie, când erau încă ofiţeri şi cu pensia cu care a ieşit un general din poliţie, care şi-a dat o pensie specială şi-a mărit salariul în ultimele şase luni şi a ieşit la pensie cu salariul ăla. Asta este genul de nedreptate care nu trebuie să mai existe”, a declarat Ghinea, la Prima TV, în cadrul emisiunii Insider Politic.

Vezi și EXCLUSIV După ce Kelemen Hunor a anunțat majorarea vârstei de pensionare, Dumitru Coarnă dezvăluie adevărata lovitură pe care ar putea-o încasa polițiștii, pompierii și lucrătorii din Servicii

Raluca Turcan: „Nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică”

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a reacționat, la finalul lunii aprilie, cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la tăierea pensiilor polițiștilor, lucrătorilor din Armată, SRI și SPP.

Raluca Turcan a precizat că, atunci când vorbim de pensii speciale, nu ne referim și la pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică.

Practic, potrivit șefei Muncii, polițiștii, militarii și angajații din SRI, SPP, STS nu vor avea pensiile tăiate.

Atunci când vorbim despre pensiile speciale, nu vorbim despre pensiile ocupaționale din sistemul de Apărare și Ordine Publică. Sunt șase categorii de beneficiari de pensii speciale şi, după ce primim propunerile concrete din partea beneficiarilor, practic din partea sistemului, noi începem activitatea”, a subliniat Raluca Turcan.

Dumitru Coarnă ne-a dezvăluit, în martie, că are informații că Guvernul intenționează modificarea formulei de calcul a pensiilor militarilor

Mai sunt niște informații care circulă pe surse, cum că ar vrea să scoată o mare parte din Anexa 6 a Legii nr. 223/2015 și să se treacă pe contributivitate, să rămână doar militarii din teatrele de operațiuni pe o pensie de serviciu tip NATO.

Ceilalți – polițiștii, jandarmii, pompierii, alte tipuri de militari, precum cei din SRI, STS, SPP – să treacă pe contributivitate”, a explicat, pentru Bugetul.ro, în martie, deputatul PSD.

Vezi și

E bătaie mare în USR-PLUS! A fost nevoie de intervenția de urgență a Poliției: Așa se organizează alegerile de oamenii lui Barna

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare