sursa foto:  mediafax.ro

E bătaie mare în USR-PLUS! A fost nevoie de intervenția de urgență a Poliției: Așa se organizează alegerile de oamenii lui Barna

E bătaie mare pe funcții în USR-PLUS! Nici bine nu s-a uscat cerneala pe fuziunea dintre USR și PLUS că au și început scandalurile interne, în vederea ocupării posturile de conducere din fiecare organizație. Astăzi, la sediul USR-PLUS Focșani, a fost nevoie de intervenția Poliției Române.

Sunt acuzații de fraudă electorală, secretarii de stat Corina Atanasiu și Liviu Mălureanu, care candidează pentru a conduce USR-PLUS Focșani și respectiv USR-PLUS Vrancea, fiind puși la zid. Ba chiar și numele copreședintelui Dan Barna a fost implicat în acuzații, într-un video filmat și distribuit de subprefectul Radu Țigănuș pe Facebook și mai apoi șters, dezvăluie Monitorul de Vrancea.

„Avem poliția cu noi… Așa se organizează alegerile în USR Vrancea de oamenii lui Dan Barna”, spune, printre altele, subprefectul PLUS, Radu Țigănuș.

Țigănuș spune că Liviu Mălureanu și Corina Atanasiu „dau explicații” în fața oamenilor legii, pentru cum au fraudat votul.

Însă, Atanasiu a fost cea care a solicitat ajutorul poliției, în condițiile în care atmosfera din sediul USR-PLUS nu era una în care să se poată desfășura alegeri. De menționat că, deși în video vocal apare doar Țigănuș, acesta este susținut de președintele actual al USR Mihăiță Lepădatu și de doamna viceprimar Alexandra Tătaru.

De la ce ar fi plecat totul?

Conform sursei citate, nemulțumirea celor trei este legată de faptul că aseară Biroul Național a anulat procedura de alegeri deja începută de Lepădatu și Țigănuș, pentru viciere foarte gravă, în sensul în care în urnă au fost băgate buletine de vot pre-votate, adică mostrele. Un alt motiv pentru care procedura a fost anulată a fost acela că nu au fost acceptate aproximativ 40 de candidaturi, care fuseseră depuse cu 72 de ore înainte de întrunirea Adunării Generale, adică atunci când este cvorum.

Au curs contestațiile, peste 100, însă ulterior s-a decis ca votul să aibă loc astăzi. Așa că azi a continuat circul, în condițiile în care echipa Lepădatu-Țigănuș nu ar avea teoretic de ce să își facă probleme că ar pierde ceva, cu 9 membri din 11 în Biroul Reunit (6 fiind din aripa PLUS), au doi copreședinți, au comisia electorală, ceea ce le-ar asigura cu lejeritate alegerile pentru conducerea filialei.

Ce spune Poliția Vrancea

Astăzi, în jurul orei 11.45, polițiștii focșăneni au fost sesizați cu privire la unele neînțelegeri între mai multe persoane, în municipiul Focșani, în zona Sala Polivalentă. Echipajul sosit la fața locului a aplanat conflictul spontan între o femeie și un bărbat. Verificările continuă, pentru stabilirea situației de fapt, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora să fie dispuse măsurile care se impun”, a transmis biroul de presă al IPJ Vrancea.

Vezi și

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

Situație dură pentru toți cei care se deplasează cu ajutorul trenurilor: Biletele s-ar putea scumpi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare