sursa foto:  digi24.ro

Vor fi prelungite până la 31 decembrie 2023! Proiectul de Hotărâre a Guvernului, aprobat de ASF!

Vești importante pentru șoferii din România! Tarifele RCA maximale ar urma să fie menținute până la final de decembrie 2023.

ASF ar fi aprobat proiectul de HG privind menținerea tarifelor RCA maximale până la sfârșitul acestui an, informează Antena3.ro.

Conform unor surse guvernamentale, ASF ar fi aprobat proiectul de Hotărâre a Guvernului privind prelungirea perioadei, până la 31 decembrie 2023 de aplicabilitate a prevederilor instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 298/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

Recent, valabilitatea polițelor RCA de la Euroins a fost prelungită de Guvernul Marcel Ciolacu până la 8 decembrie. Acestea trebuiau să expire la 8 septembrie.

Conform sursei citate, plafonarea ar expira în luna octombrie, iar solicitarea ASF prevede prelungirea cu încă trei luni.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară vrea să prelungească cu încă 3 luni, până pe 10 ianuarie 2024 și plafonarea prețurilor RCA, dar măsura se va lua de Guvern prin Hotărâre și e nevoie și de avizul Consiliului Concurenței, pentru că prelungirea se face pe legea concurenței. Nu există însă un document oficial”, potrivit Hotnews.ro.

ASF a dat undă verde azi! După falimentul Euroins, un nou jucător intră pe piața asigurărilor RCA din România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare