sursa foto:  Pixabay.com

Vacanța de lux s-a transformat în coșmar pentru câțiva turiști. Vasul de croazieră pe care se aflau i-a abandonat pe o insulă din vestul Africii

Mai mulți turiști care au ales să-și petreacă vacanța pe un vas de croazieră au parte de o experiență de coșmar după ce au fost abandonați pe o insulă din vestul Africii. Toți cei rămași pe această insulă fac acum eforturi disperate pentru a se putea întoarce în țările lor. 

Adevărat coșmar pentru câțiva turiști care au fost abandonați pe o insulă chiar de vasul de croazieră pe care erau îmbarcați. Se pare că s-a ajuns la această situație după ce turiștii au întârziat să se întoarcă pe vas după cele câteva ore pe care le-au avut la dispoziție pentru a se relaxa pe insulă.

(CITEȘTE ȘI: Stațiunea din România cu ape miraculoase! Mii de oameni din întreaga lume vin aici pentru a se vindeca de boli grave!)

Clipe grele pentru câțiva turiști care au fost abandonați pe o insulă

În urmă cu o săptămână, mai mulți turiști de pe un vas de croazieră au debarcat pe insula São Tomé şi Príncipe, aflată în vestul Africii. Aceștia aveau la dispoziție mai multe ore pentru a se bucura de frumusețile micuței insule. Pentru opt turiști din Australia și SUA plimbarea s-a transformat într-un adevărat coșmar. Mai exact, atunci când s-au întors în locul din care trebuiau să fie luați pentru a se îmbarca pe vas au constatat cu stupoare că fuseseră abandonați. În ciuda faptului că au întârziat, ei primiseră asigurări din partea ghidului că toată lumea va fi așteptată.

„Le-am spus că mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ajunge pe vas, dar ei ne-au asigurat că nu este nicio problemă. „Vă putem lua și într-o oră”, ne-au spus”, a transmis unul dintre turșitii abandonați pe insulă.

După o săptămână de la acel moment, cei opt turiști sunt tot pe insulă, neavând momentan la dispoziție nicio variantă pentru a pleca spre țările lor. În plus, toate actele lor au rămas în bagajele de pe vasul de croazieră care i-a abandonat.

Turiștii au fost ignorați de echipajul vasului

Imediat după ce au văzut că au fost abandonați, turiștii au cerut ajutorul șefului portului, care a încercat în zadar să contacteze nava. Mai mult, căpitanul navei a respins apelurile acestuia.

„Șeful portului a încercat să contacteze nava, dar căpitanul ambarcațiunii a respins apelul. Am trimis e-mailuri către Norwegian Cruise Line (compania care a organizat croaziera). Am sunat la numărul de urgență al serviciului clienți, iar reprezentanții companiei NCL ne-au spus că singura modalitate prin care putem lua legătura cu nava este să le trimitem e-mailuri, doar că ei nu răspund la e-mailurile noastre”, a povestit Jay Campbell, unul dintre turiștii abandonați pe insulă.

În cele din urmă, turiștii au fost urcați într-o ambarcațiune cu motor și duși în larg, încercând astfel să prindă din urmă vasul de croazieră. Lucrurile nu au mers conform planului și au fost nevoiți să se întoarcă pe insulă.

„Căpitanul ar fi putut lua decizia de a trimite după noi una dintre bărcile de urgență, să ne preia și să ne urce în siguranță la bordul navei de croazieră, apoi să plece mai departe. Nu aveau nicio escală programată pentru a doua zi într-un alt port, urma să fie doar pe mare”, a explicat Jay Campbell.

(NU RATA: Conacul din România al Regelui Charles mai puțin cunoscut decât casa din Viscri. Monarhul Marii Britanii face bani frumoși din turism)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare