sursa foto:  digi24.ro

Valeriu Gheorghiță: ‘În momentul de față avem nevoie de o soluție de salvare. Alte țări au impus obligativitatea vaccinării’

Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, a atras atenția că românii trebuie să înțeleagă necesitatea vaccinări împotriva COVID-19.

„În momentul de faţă avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Ori, în acest context trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia.”, a spus Gheorghiţă, la Clubul Oamenilor de Ştiinţă, cu prilejul lansării raportului de cercetare „Stop Coronavirus Disinformation”.

„Întrebarea care îmi vine în minte este ‘Cine să-i înveţe?’ pentru că dacă nu au încredere în învăţători, degeaba îi învaţă, pentru că nu îi vor urma mai departe.

În situaţia asta cred că şi crearea unui cadru prin care oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem timp de ezitat şi că este cazul să respectăm atât măsurile de prevenţie, cât şi să încercăm să ne adresăm către vaccinare, beneficiind în felul acesta de protecţia oferită de vaccinuri.”, a mai precizat medicul Gheorghiță.

Măsurile propuse de Valeriu Gheorghiță pentru combaterea valului patru de infecții cu COVID-19

 

„Ne uităm la exemplul altor ţări. Au impus unii obligativitatea vaccinării. Alţii au impus o serie de restricţii, alţii au impus folosirea certificatului verde digital. Sunt convins că măsuri precum implementarea certificatului verde digital vor fi cele care vor da rezultate pe termen scurt. (…)

Da, este o măsură care dă rezultate şi astfel de soluţii trebuie găsite pe termen scurt, dar, repet, aceste soluţii trebuie să fie fundamentate ştiinţific, trebuie să fie logice, trebuie să fie explicate foarte bine oamenilor încât să înţelegem că, de fapt, nu vorbim de discriminare. Nu suntem deloc discriminaţi, sunt măsuri care ne protejează sănătatea comunităţii din care facem parte”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Octavian Jurma: ‘Faptul că sunt oameni în România, care cred că există o conspirație a lui Bill Gates să ne inunde țărișoara, e un motiv de îngrijorare pentru șansa noastră de a opri pandemia’

Florin Cîțu se opune total impunerii unui nou lockdown asupra României: ‘Nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile’

Medicul Alexandru Rafila: ‘Valurile 4 și 5 vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare