sursa foto:  gov.ro

Vine valul 4! Valeriu Gheorghiță: Se estimează o nouă creștere a numărului de cazuri de COVID-19 la sfârșit de august-început de septembrie

Medicul Valeriu Gheorghiță a lansat un avertisment serios! Coordonatorul campaniei de vaccinare anunță că la sfârșit de august-început de septembrie ar urma să crească din nou cazurile de Covid-19.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, noua tulpina indiană va duce la creșterea cazurilor de coronavirus.

Se estimează o creștere a numărului de infectări în lunile următoare, probabil la sfârșit de august-început de septembrie, și cu cea mai mare probabilitate, va fi vorba de infecția cu varianta delta a SARS-CoV-2, afirmat Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

Gheorghiță a mai spus că experiența prin care trece Marea Britanie în acest moment arată că această infecție se răspândește cu precădere în rândul persoanelor nevaccinate și nu este întâmplător că această tulpină este prezentă îndeosebi la persoanele tinere din Marea Britanie, unde procentul celor nevaccinați este destul de crescut.

Tot în Marea Britanie s-a constatat că persoanele cu schemă de vaccinare completă au un nivel de protecție de peste 90 la sută față de riscul de spitalizare, față de boala care evoluează cu complicații și cu risc de deces, spre deosebire de persoanele care sunt vaccinate cu o singură doză și care nu au un nivel foarte mare de protecție, având un risc destul de ridicat de a contracta boala.

Mesajul este de a completa, într-adevăr, schema de vaccinare. Marea Britanie, astăzi, a redus acel interval între cele două doze de la 12 săptămâni la 8 săptămâni, pentru a accelera vaccinarea celor care au primit o primă doză, tocmai că s-a observat această tendință de a afecta persoanele care au primit o singură doză”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță a mai spus că, până acum, în jur de 98.000 de copii cu vârsta între 12 și 17 ani s-au vaccinat, reprezentând sub 10 la sută din populația de minori eligibilă, dar se așteaptă ca numărul vaccinărilor la această categorie să crească. Nu au apărut efecte adverse deosebite, singurul caz de miocardită înregistrat fiind sub control și copilul externat.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat săptămâna trecută că va amâna cu patru săptămâni, până la 19 iulie, ridicarea ultimelor restricţii impuse în Anglia pentru combaterea epidemiei de coronavirus, din cauza unei creşteri a cazurilor legate de așa-numita „variantă delta”, apărută iniţial în India.

Varianta delta a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global. Este semnalul de alarmă tras de chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Varianta indiană este cu 60% mai contagioasă decât tulpina britanică, cea care a fost dominantă până acum. În România au fost raportate 35 de cazuri cu această tulpină modificată genetic.

Vezi și

Un nou scandal în Poliția Română! În mandatul lui Lucian Bode, polițiștii sunt folosiți pe post de hamali

Vești bune pentru acești români! Vor primi ajutoare în valoare de 2000 de euro

Lovitură devastatoare pentru acești angajați! Posibilitatea de a ieși mai devreme la pensie ar putea fi suspendată

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare