sursa foto:  ghiduri-turistice.info

Valoare semnificativă! Cât au ajuns să coste voucherele de vacanță

Au o valoare semnificativă au avut voucherele de vacanță anul acesta, conform datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Numai în iulie suma totală a voucherelor este de aproape două ori mai mare decât cea din întreg anul 2017, respectiv 30 de milioane de euro.

Între ianuarie şi iulie, au fost emise aproximativ 19,1 milioane de vouchere pe hârtie şi în format electronic, care valorează aproximativ 206 milioane de euro. Această sumă este de aproape şapte ori mai mare faţă de cea din 2017.

”Creşterea considerabilă din primele şapte luni este determinată de acordarea acestor beneficii extra-salariale angajaţilor din sistemul public. Potrivit declaraţiilor oficialilor Ministerului Turismului, bugetarii vor primi şi în 2019 vouchere de vacanţă, măsura având efecte benefice asupra întregii industrii a turismului”, spun reprezentanţii ANAT.

ANAT a remarcat anul acesta o creştere mare a cererii de vacanţe nu numai pe litoral, în zonele montane, staţiunile balneare, cât şi în zonele mai puţin vizitate în perioadele anterioare.

”Românii se bucură de o vacanţă în ţara lor, o descoperă şi se întorc odihniţi la locul de muncă”, au mai spus reprezentanţii ANAT.

Voucherele de vacanţă au fost introduse pe piaţa din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, şi de atunci a fost  restricţionată an de an prin act normativ. Până anul trecut, doar angajaţii din sistemul privat au primit vouchere de vacanţă.

În România, voucherele de vacanţă sunt emise de companiile de tichete valorice Cheque Dejeuner, Edenred şi Sodexo Pass.

Vezi și

Descoperire șocantă în sistemul de sănătate! Ce se întâmplă într-un spital mare din România și ce va face Sorina Pintea

Totul despre cei trei candidați care au susținut astăzi interviul pentru șefia DNA! Cine sunt, dar și cine este cel mai bogat

Detalii nespuse! Unde a lucrat, de fapt, Sandu Matei – protestatarul #Rezist căruia consilierul premierului i-a făcut publică fișa medicală

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare