sursa foto:  digi24.ro

Vasile Dîncu: ‘Există posibilitatea unui Guvern minoritar sau să propunem un premier PSD cu un Guvern de uniune națională’

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a precizat că există posibilitatea ”să propunem un premier PSD și un Guvern de criză, de uniune națională, care să aibă o mare majoritate, care să permită schimbări importante care ar trebui făcute în structura statului”.

 

Vasile Dîncu se așteaptă ca negocierile pentru formarea unei coaliții de dreapta să nu fie ușoare: ”Vom vedea cum se soldează negocierile pentru această coaliție de dreapta. Eu nu cred că va fi foarte simplu să se termine foarte repede și cu rezultatele pe care le așteaptă președintele Klaus Iohannis, adică foarte repede o armonie de centru-dreapta”.

În opinia sa, ”ceea ce pot să facă ei chiar în aceste condiții este o majoritate cu cinci, maxim zece parlamentari, asta este o majoritate foarte subțire. De aceea, noi insistăm să avem mai multe soluții în discuțiile noastre. În primul rând, există într-adevăr și posibilitatea unui Guvern minoritar, pe care să-l conducă un premier de la PSD. Există și altă posibilitate, să propunem un premier PSD și un Guvern de criză, de uniune națională, care să aibă o mare majoritate, care să permită schimbări importante care ar trebui făcute în structura statului, de exemplu, să avem posibilitatea să existe o majoritate de două treimi, care poate să sprijine bătălia împotriva Covid”.

Președintele Consiliului Național al PSD crede că nici UDMR nu va accepta foarte ușor să intre în viitorul Guvern de dreapta: ”Noi spunem nici UDMR-ul, chiar dacă în principiu se consideră că este în barca de centru-dreapta, pentru că este membru al unui partid european de centru-dreapta, nici UDMR-ul nu cred că va intra foarte simplu, așa, numai pentru că au o invitație prezidențială, conform rfi.ro.

Citește și:

Decizia luată de Ministerul Muncii! Beneficii uriașe pentru o nouă categorie de români

Anul 2021 vine cu vești proaste! Mii de români vor scoate mai mulți bani din buzunar

Operațiune demarată de Guvernul PNL: ‘Cotețele de găini’ ce vor fi instalate în spitale!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare