sursa foto:  GHEFOTO

Veste bună pentru domeniul HoReCa! Ministrul Economiei: ‘Prin acest ajutor, în anul 2021 își vor reveni’

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat că ordonanța de urgență privind ajutorul de stat pentru domeniul HoReCa este în primă lectură.

„Avem pregătit un act normativ, este vorba de ordonanţa pentru ajutorul de stat pentru domeniul HoReCa, este în primă lectură. Aşa cum am promis la întâlnirea cu dânşii, este vorba despre un ajutor de stat de stat de 20% care se calculează pe pierderea cifrei de afaceri aferentă anului 2020 faţă de anul 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din domeniul HoReCa, printr-un ajutor de stat calculat procentual la diferenţa între cifra de afaceri a anului 2020 faţă de 2019. E un ajutor aşteptat de întregul domeniu HoReCa şi cred că, prin acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni”, a spus Popescu în şedinţa de guvern.

El a adăugat că tot în şedinţa de vineri, în primă lectură, va fi discutat un act normativ prin care se prorogă valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră anul acesta în 31 decembrie şi a celor care au fost emise în 2019, conform agerpres.ro.

Citește și:

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare