sursa foto:  scoaladesoferigheteo.ro

Vestea care va bucura milioane de șoferi: Ce ordonanță s-a aprobat

Guvernul a aprobat, astăzi, Ordonanța de Urgență 52/2017 care va bucura milioane de români. Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislaţiei naţionale cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi evitarea posibilei declanşări a unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al UE.

De acum, consucătorii auto pot depune cerere pentru a le fi restituite taxele speciale pentru autoturisme şi autovehicule, de poluare pentru maşini și pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu.

„Prin ordonanţa de urgenţă se prevede restituirea pe cale administrativă, la cerere, a sumelor de bani reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, actualizate cu dobânda prevăzută în Codul de procedură fiscală, calculate de la momentul achitării taxei până la momentul restituirii efective”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Attila Gyorgy, potrivit Agerpres.

Actul normativ are în vedere necesitatea armonizării legislaţiei naţionale cu hotărârile Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi evitarea posibilei declanşări a unei acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al UE.

Vezi și DEZASTRU cu split TVA! Băncile acuză Guvernul, oamenii de afaceri, în pragul disperării

Beneficiarii acestei ordonanţe sunt contribuabilii care au achitat taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul fiscal, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevăzută de OUG 50/2008, aprobată cu modificări prin Legea 140/2011, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevăzută de Legea 9/2012, şi timbrul de mediu pentru autovehicule, prevăzut de OUG 9/2013, aprobată cu modificări prin Legea 37/2014.

De prevederile ordonanţei vor beneficia contribuabilii cărora nu li s-au restituit banii până la intrarea în vigoare a acestei ordonanţe şi care vor solicita restituirea în scris organului central fiscal competent, până la 31 august 2018.

Plenul Senatului şi-a însuşit raportul comun al Comisiilor de mediu şi de buget şi a adoptat ordonanţa în calitate de primă Cameră sesizată cu 86 voturi „pentru”. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Vezi și Lovitură de teatru! Impresarul lui Pomohaci face o dezvăluire care ANULEAZĂ tot

Rareș Bogdan, reacție acidă la adresa lui Dragnea: ”Nu îți este rușine, Nea Liviule?”

Se lasă de fotbal? Ce afacere profitabilă și-a deschis Gigi Becali-IMAGINI INEDITE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare