sursa foto:  playtech.ro

Vestea momentului pentru pensionarii și salariații din România! De când se măresc veniturile

Este vestea momentului pentru milioane de români! Vor avea parte de noi creșteri importante ale veniturilor lunare.

Parlamentul European a adoptat în luna septembrie o directivă privind salariile minime în UE, care prevede că țările membre, inclusiv România, trebuie să garanteze că salariile minime pe care le stabilesc permit lucrătorilor să aibă un trai decent, ținând seama de costul vieții și de nivelul general al salariilor. Astfel, salariul minim pe economie trebuie să fie jumătate din salariul mediu pe economie din fiecare țară europeană.

În acest context, Guvernul condus de Nicolae Ciucă discută variante de majorare a pensiilor și a salariului minim de anul viitor, cifrele urmând sa fie incluse în legea bugetului de stat. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim ar putea crește cu 400 de lei, la 3000 de lei, la 2.550 de lei brut, susțin surse guvernamentale citate de Digi24.

Ministrul Muncii Marius Budăi a susținut că pensiile vor fi majorate cu cel puţin 10%, dar acum varianta de lucru a coaliției de guvernare este ca acestea să crească cu 11%.

„Important este că ne-am înţeles, în coaliţie suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023. Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români. Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%”, a declarat Marius Budăi, pe 29 septembrie la Antena 3 CNN.

Guvernanții au anunțat în dese rânduri că vor majorarea pensiilor și salariilor, dar nu anul acesta, iar luna trecută, premierul Nicolae Ciucă afirma că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensiile în anul 2023, conform impact.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare