sursa foto:  Radio România Cultural

Vestea mult așteptată! Spania redeschide granițele pentru turiști

Vestea mult așteptată! Spania va permite, începând cu această duminică, intrarea turiștilor în țară fără a fi neccesară carantina.

Însă, toate persoanele de pe teritoriul ţării trebuie să poarte în continuare o mască de protecţie în spaţii închise, dar şi în aer liber, atunci când nu este posibilă menţinerea unei distanţe de siguranţă de 1,5 m faţă de ceilalţi.

Spania ridică starea de alertă decretată pe 14 martie şi îşi redeschide frontiera terestră cu Franţa şi porturile şi aeroporturile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Portugalia nu îşi va deschide graniţa cu Spania decât la 1 iulie.

Premierul Pedro Sanchez a reamintit populaţiei că rămâne vulnerabilă la noul coronavirus şi că trebuie să respecte măsurile de protecţie, relatează AFP.

„Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem vigilenţi şi să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă şi protecţie”, a spus Pedro Sanchez într-o alocuţiune televizată.

„Fiecare dintre noi poate fi un zid în faţa virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi”, a insistat el, în timp ce Spania, una dintre ţările cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morţi, iese din măsurile severe de izolare după 14 săptămâni.

 

 

Vezi și Ruptură între Parlament și Guvern! Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, face front comun cu ministrul Ciucă: Singura excepție pe care o văd

Doctorul Monica Pop, dezvăluire pe tema coronavirus: Uite-așa oamenii au murit. Pot să dau exemple chiar acum

Jocurile de putere ale partidelor și sistemului pentru conducerea Curții de Conturi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare