Vești bune! Cresc salariile pentru anumiți români

Vești uriașe pentru anumiți români! Salariile vor crește pentru aceștia,potrivit propunerii din Camera Deputaților.

Schimbarea prevede echilibrarea sistemului de salarizare între sectorul bugetar și cel privat, prin aplicarea unor coeficienți de ierarhizare salarială la salariul minim brut pe țară garantat în plată. Criteriul de care se va ține cont este cel legat de nivelul de studii.

Potrivit acestei propuneri, angajații care au studii superioare ar urma să beneficieze de un coeficient de salarizare de 1,7, adică veniturile vor porni de la 3791 de lei pentru salariul minim brut. În prezent, valoarea acestuia este de 2230 de lei.

Dacă va fi aplicată această regulă, atunci un angajat va primi în mână 2.288 de lei, iar angajatorul va plăti un cost total de 3876 de lei pe lună. La un calcul simplu se poate observa că angajatorul va avea o creștere a costurilor salariale de peste 60%.

Salariul minim brut diferențiat pentru angajații cu facultate, care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare, este în prezent de 2350 lei brut pe lună. La acest nivel salarial, remunerația netă primită de angajat este de 1413 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2403 lei, scrie romaniatv.net

Vezi și:EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

Mega-veste! Salariile se majorează începând cu 1 septembrie pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare